Gott slut och gott nytt!

Passar på att slänga in det här inlägget nu. Kommer inte ha tid senare. Klockan är ju efter tolv, så det måste väl räknas som att det är nyårsafton nu? Det här blir sista inlägget 2009 och kommer förmodligen bli rätt långt. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det gångna året, men jag ska försöka att bespara er tid.

2009 har väl varit ett år att likna med en berg- och dalbana. Just nu när jag ser tillbaka tycker jag att det mest har varit motgångar, men jag vet att det har varit väldigt många medgångar också. Det är bara det att motgångarna tär på en så förfärligt, så att det känns som de är större och fler.

Fotbollen har varit kanon. Verkligen världens skönaste fotbollsgäng, både tjejerna och ledarna. Tråkigt nog har jag inte kunnat spela så mycket och så, pga skador och dylikt. Men förhoppningsvis kommer jag att komma tillbaka, det tror jag på. Men hur det än är så blir man så himla glad av hela grejen med fotbollen, framför allt av människorna som är involverade. Det känns som det är en enda stor familj och man trivs så himla bra.

Jag har en bästa vän, som är helt grym. Det finns ingen som känner mig så pass bra som hon gör. Det spelar ingen roll om jag säger något eller inte, hon vet exakt när det är som det ska och inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag skriver här. Ingenting kan förklara hur glad jag är över att ha en bästa vän som Josefine är, det är helt enkelt obeskrivligt. Utan henne hade inte det här året blivit som det blivit heller.

Min familj är och har varit helt fantastisk det gångna året. Jag vet att jag alltid kan räkna med dem och att jag inte behöver vara rädd, för vad som händer och för vad som ska hända. De finns där och älskar mig för den jag är och det är det enda som behövs. Jag älskar min familj.

Jag och Jossi, syrran, åkte till Mallorca en vecka. Det var en otroligt bra resa och vi hade en himla tur med vädret. Fint hela veckan och det var skönt att komma bort och koppla av lite. Efter en sommar med en del jobbiga händelser, så tror jag att det var bra att komma bort en vecka, bara för att ta igen sig. Jag tror att alla behöver det ibland, att bara komma bort ifrån allt och att bara vara helt enkelt.

Alla mina vänner och då menar jag alla, förtjänar ett stort plus. Jag vet att jag inte har varit den bästa jämt under vissa perioder, men för det betyder det inte att jag velat er något illa. Jag tycker om er allihopa så grymt mycket och jag vet att vänskap är bland det viktigaste man kan ha, så jag tackar er så otroligt mycket för det.

Nu när jag skriver känner jag att det är så himla många saker jag är glad för. Att jag har så otroligt många bra saker i mitt liv som gör mig till en bättre människa. Jag funderar helt ärligt på att avsluta skrivandet nu. Jag inser bara mer och mer för varje dag hur lyckligt lottad jag har, som har underbara vänner och en underbar familj. Pojkvän har jag ju inte, men för det är jag lycklig över det jag har just nu och det är väl det man ska vara. Man kan inte gå runt och vara missnöjd med allt, även om det känns som att det är lättast att vara det ibland också. Allt tar den tid den tar och jag tror inte att det lönar sig att försöka skynda på allt.

Som det ser ut nu verkar det som att jag har haft ett lätt år kanske. Det har jag inte och det vet mina nära och kära om. Samtidigt tänker jag inte dra upp alla motgångar här, för jag tror att de flesta njuter av de lyckliga stunderna mer, förutom de som vill vara skadeglada förstås.

Jag kommer i alla fall att se tillbaka på både de glada och jobbiga stunderna året som gått. De glada för att jag verkligen glädjs över så himla mycket i mitt liv och de jobbiga för att jag vet att jag har växt som människa efter att ha genomgått dessa. Jag har en teori om att hur jobbiga vissa stunder än är och hur pissigt allt känns, så går man alltid stärkt ur dessa och kan se tillbaka på dem med glädje över vad man åstadkommit och klarat av. Samtidigt behöver man inte vara vrång och försöka att klara allt själv, för det fungerar inte alltid. Det man inte klarar av själv, det får man hjälp med att klara av och det är just därför man har familj och vänner. Man behöver aldrig vara ensam.

Kort sagt. Jag är nöjd med vissa delar av 2009, mindre nöjd med vissa. Men när allt kommer omkring så har alla delar gjort mig till den jag är och det kommer att fortsätta på det viset. Just nu känner jag mig stark. Jag mår bra helt enkelt och jag känner verkligen själv att jag har vuxit som människa. 

Nu återstår bara att säga att jag hoppas att ni får ett trevligt nyårsfirande, för det tänker jag ha. Sedan går vi in i ett nytt år, som jag känner på mig kommer att bli riktigt bra.

Ha det bra! Puss och kram!







Mormor, jag saknar dig varje dag,
men jag vet att du är med mig.



Onsdag

Shit alltså, snart är det här året slut också. Imorgon jobbar jag 11-16, sen blir det middag hemma med familjen plus mammas bror med familj. Det blir säkert jättemysigt.

Sedan då? Ja, alltså det verkar ju som att jag ska till Jossi liksom. Jag tänker i alla fall ta det liiiiiite lugnt. Gav bort nyårsdagen, så jag slipper jobba den. Nog för att vi ska inventera med laget på Hemköp, men det är inte förrän klockan fem eller något sådant. Det går nog bra det också. Tror på en riktigt trevlig nyårsafton helt enkelt!

Nyårslöfte? Jag har faktiskt ett riktigt seriöst. Men det kommer jag nog att hålla för mig själv, för det är alldeles för personligt. Sedan drog jag ju ett lätt oseriöst nyårslöfte för Madde nyss innan jag gick hem från jobbet, att jag måste se Hitta Nemo. JA!? Okej, jag har inte sett Hitta Nemo än, men jag är minsann inte ensam, tro det eller ej.

Näe vet ni vad. Nu ska jag ta en tur bort till ICA, köpa mig något gott. Sedan ska jag tända lite ljus på rummet, kanske slå igång någon bra film, ja, vi får se helt enkelt. Jag tänker bara vara i alla fall! Skönt som tusan!

Vi hörs och om inte innan, så hoppas jag att ni får ett gott slut och ett gott nytt! Hej.


Måndag

Passar på att slänga in ett snabbt inlägg nu.

Jag är ledig idag, vilket har resulterat i att jag inte har gjort någonting nästan. Sov bort halva dagen, men det tycker jag nästan att jag var värd. Illamåendet har äntligen släppt, nästan helt i alla fall. Tänk att det kan sitta i så himla länge.

För övrigt har jag fått någon himla städmani. Dammtorkar och grejer minst varannan dag, vet inte alls vad det är med mig. Kanske brås jag lite på mamma, som alltid vill ha städat och grejat. Dock har jag inte märkt av att jag är så tidigare, men det kanske kommer med åren det också, hehe.

Ikväll kommer nog Madde och Jörgen. MoDo-Brynäs ikväll och det blir väl till att se den. Stackars Jossi jobbar kväll både idag och imorgon, men sedan är hon ju ledig på onsdag.

Själv har jag en rätt slapp jobbavecka faktiskt. 14-19 både imorgon och onsdag, 11-16 torsdag och 11-18 fredag. Sedan antar jag att jag är ledig helgen. Riktigt skönt må jag säga.

Nyår? jag har faktiskt inte riktigt bestämt vad det blir då. Det visar sig helt enkelt!

Ha det bra! Hej.


Love you

Hejsan

Ja, hoppsan hejsan. Nu var det visst ett tag sedan jag skrev. Ber om ursäkt för det, men jag har liksom haft annat för mig. Firat jul och en massa annat har jag ju gjort.

Julen blev bättre än väntad tycker jag. Nog för att jag inte känner någon vidare julstämning nu på senare år, men det gick över förväntan med allt. Trodde att det skulle bli otroligt jobbigt eftersom mormor inte fanns med i år och det är klart att det kändes, men det gick bättre än vad jag trodde.

Jag och pappa jobbade i alla fall 9-14 på julafton. Efter det blev det hem och byta om, äta mat och annat gott. Sedan blev det lite tv och vi inväntade Jörgen för att kunna dela ut julklapparna. Så när han kom blev det klappöppning. Efter det fick jag besök av min bästis, som även blev kvar här. Vi spelade spel allihopa och det blev riktigt roligt vill jag lova. En helbra dag helt enkelt.

Juldagen var jag ledig och då blev det partaj på kvällen. Kvällen började hos Emma med trevligt sällska och sedan vidare till krogen där man stötte på mycket trevligt folk. Vad som hände sedan är ju en annan femma, fick i alla fall skjuts hem så jag var hemma efter ett någon gång.

Annandagen var jag också ledig. Så förutom att dega hela dagen så blev det visst lite festligheter då också. Mycket trevligt måste jag säga, sånär som på vissa grejer. Men det är en annan femma det också ;)

Idag har jag faktiskt tagit mig till jobbet och jobbat 14.30 - 21. Riktigt skönt att ha det överstökat måste jag säga. Efter att ha pratat med Jossi och frågat om vi inte skulle käka och fått nej, så var det visst någon som ändrade sig bara en liten stund efter. Så jag fick besök av min bästa och det blev tjockismat och otroligt bra sällskap helt enkelt.

Nu ska jag avrunda och ta och hoppa i säng. Kan behövas vill jag lova. Ha det så bra så hörs vi! Hej.

Bilder

Bjuder på dessa bilder, nu när rummet är klart, sånär på några vägghyllor, nån tavla och kanske spegel.










Enjoy

Söndag

Jag undrar vad man ska göra för att det ska vara tydligt att allt har blivit bättre. Vissa dagar mår jag hur bra som helst, andra mår jag betydligt sämre. Men dagarna då jag mår bra är nu betydligt fler nu än tidigare, i alla fall vad jag har märkt. Nog för att jag inte kan svara för vad omgivningen tycker och tänker, men jag ser det åtminstone så.

Igår var jag och Jossi till Birsta. Jag handlade en julklapp och förutom det en hylla och tv. Plus någon tröja och något mer till mig själv. Så helt lyckad kanske jag inte är över mitt besök. Skulle ha behövt handlat klart julklapparna, men jag vet ungefär vad jag ska köpa och jag har kanske inte så många som jag tror kvar. Det blir nog ordning och reda på allt det också.

Kom av mig ett tag. Var upp och åt kladdkaka med alla. Riktigt gott, det var längesedan jag åt det.

Men efter att ha varit i Birsta åkte jag hem och skruvade ihop både tv-bordet och tv-bänken. Hann inte så mycket mer än det innan jag var tvungen att slänga mig i duschen och skynda mig till Jossi. Hämtade upp Sofie och Carro också. Det var jag, Jossi, Emma, Laura, Katti, Carro och Sofie som var där. Riktigt mysigt att alla var samlade igen. Nolle var inte där, men det var hennes val.

Vi åt gott. Fruktsallad och annat. Sedan spelade vi spel. Absolut överens. Vi körde även Stad, Land och Rike. Det blir alltid lite livat när vi kör spel och det är roligt. Kvällen avslutades med massage. Snacka om skönt. Det blev olja och hela kittet. Jag och Sofie kommer nog köra det någon fler gång under tiden hon är hemma, var så säkra.

Somnade rätt skapligt. Eller kan man kalla klockan två skapligt? För mig var det i alla fall det. Sedan sov jag ut idag, för första gången på väldigt länge. Det var otroligt skönt, även om jag var lika trött när jag väl skulle kliva upp.

Skruvade ihop hyllan med tillbehör idag. Känns helt okej att man fixat allt själv. Pappa ställde även upp tvn på tv-bänken igår och nu har vi kopplat in den också, inte helt fel! Så nu återstår bara att städa av och få in grejerna som hör till mitt rum, som för tillfället är i garaget. Ska även ta och dra en rengöring av soffan, kan vara skönt att ha det gjort. Garderoben får däremot vänta ett tag till, orkar inte ta den just nu.

Bjuder väl på några bilder när jag städat och gjort klart. Ha en bra kväll för det tänker jag ha!




Fredag

Det är fredag och jag skulle ha jobbat kväll. Men med en timmes sömn i natt och värkande mage plus illamående och utöver det huvudvärk så kändes det inte så lockande. Jag slog en pling till Emma, som sa att det var okej att hon kunde jobba, så otroligt snäll som ställer upp.

Så jag låg i sängen halva dagen. Sedan blev det en dusch för mina kusiner med föräldrar kom och åt middag här. Så jag var väl så social som jag förmådde, men behöll en hel del distans också. Blev en del gofika på det och det är alltid lika gott.

Jag är ledig i helgen och det kan ju vara bra. Ska försöka orka göra lite roliga saker. Imorgon ska jag till Birsta och jag hoppas att de har kvar någon jävla tv jag skulle ha köpt i onsdags, den här gången. Tänk att varken Siba, Mediamarkt eller Elgiganten hade kvar den? Det är väl jävligt konstigt, eller så är det för att det är en bra tv helt enkelt.

Så imorgon blir det nog en tur till Birsta på förmiddagen om jag orkar. Senare på kvällen blir det mys hemma hos Jossi med hela gänget. Katarina har ju kommit hem, Laura och Emma är hemma och Nolle och Carro är ju hemma sedan tidigare. Den som saknas är ju Sofie, vilket är tråkigt, men snart är hon också hemma. Blir väl spel och grejer, gott att äta på och så vidare.

På söndagen vet jag inte. Hade hoppats på att få lite bra-tid med Jossi, nog för att det alltid är bra-tid, men vet inte om det kommer att passa. Vi får väl se helt enkelt, jag har i alla fall inget annat för mig. Annars dyker det säkert upp något annat då också, time will tell.

Till sist tänker jag i alla fall skriva en liten hälsning till Lunken som häromdagen sa att han brukar läsa min blogg :D

Sköt om er! Hej.

Som en sten som släpper från hjärtat och en klump som försvinner från magen.
Saker och ting går åt rätt håll, dock inte helt utan motstånd.



Inte helt fel..






Tisdag

HEJ

Igår skulle jag ha jobbat 14-19. Fick lov att gå hem redan klockan 16, för jag mådde apa. Så det var bara att gå hem och lägga sig. Mådde lite bättre på kvällen, men låg ändå bara kvar i sängen, så när som att gå upp och prova få lite i magen.

Ja, idag då? Ja, säg det. Har inte ens klivit upp än. Men hur jag än mår tänker jag jobba, så är jag ledig imorgon. Imorgon skulle jag till birsta var det tänkt och handla lite möbler och så vidare. Men så kan såklart inte sällskapet som tänkte följa med, så jag vet inte alls vad det blir. Kanske åker jag själv, vore kanske skönt det också.

För övrigt är jag otroligt less. Less kanske inte är rätt ord. Mer irriterad och arg.

HEJ DÅ


Nu får det vara nog

Jag har funderat och funderat, men vad gör det för nytta. Det hjälper inte alltid att gräva ner sig i saker ensam, man behöver någon som man kan ventilera saker med. Lyckligt lottad som jag är har jag det, jag har det bra helt enkelt. Dock är det ändå något som inte stämmer och det gör mig helt crazy ibland. Just därför kanske man måste se saker från ett annat perspektiv, vilket jag har gjort nu.

För övrigt så tränar jag inte fotboll nu, nej. Dels för att jag har haft skador lite här och där, men mestadels för att jag har haft, fortfarande har, en väldigt jobbig period. Jag behöver inte fläka ut alla mina tankar och känslor här, för det tjänar ingen på, framför allt inte jag. De som behöver veta, de vet och de andra behöver liksom inte veta. Ibland måste man helt enkelt prioritera saker framför annat och jag har valt att prioritera mitt mående nu. Jag har därför ett uppehåll från fotbollen nu, till efter jul och då har jag tänkt att köra i gång igen, kort och gott. Jag saknar helt klart laget och allt, men orken finns inte riktigt nu helt enkelt och det är jag ledsen för.

Min bästa vän är helt underbar och det är till stor del tack vare henne som saker och ting går framåt nu. Att ha någon som stöttar en och säger att man fixar det tillsammans är obeskrivligt. Allt liksom ha någon som är där och knuffar en i ryggen, åt rätt håll när man är tveksam. Ibland behöver man inte ens säga något, man förstår ändå och det är guld värt. Alla borde få ha en sån vän, som man trivs så bra med att det inte längre spelar någon roll om man gör något, eller ingenting, pratar eller är tyst - det känns ändå lika bra.

Min familj är också helt otrolig och jag älskar varenda en oerhört mycket. Jag har en otroligt stark familj och jag är så himla glad för det. Även om jag inte är den som uttrycker mina känslor och tankar jämt, så vet jag att när jag känner för det och när det behövs kan jag alltid vända mig till mina föräldrar och systrar, vilket känns väldigt viktigt. Att även ha Lasse, plastis, att vända sig till är bra. Snällare kan man ju leta efter.

Alla mina andra vänner är också guld värda. Varenda en är speciell på sitt vis och fotbollslaget är helt fantastiskt det också. Det är liksom som en andra familj och det är en så himla skön blandning av olika individer som ingår i det.
Det finns så himla många viktiga personer i mitt liv. Men jag tänker inte sitta här och räkna upp varenda kotte. För hur det än är, så vet mina vänner vilka de är och att jag tycker om dem så otroligt mycket. 

Just för stunden undrar jag för vems skull jag ska publicera det här inlägget. Är det för min egen? Kanske, vad vet jag. Det är inte direkt så det gör någon större skillnad om jag publicerar det eller inte. Är det för någon annans? Ja, kanske. Vissa funderar säkert vad det är frågan om, men jag kan lugna dem med att det inte är någon fara med mig. Men vissa saker måste man helt enkelt ta itu med och jag skulle ha gjort det för längesedan. Det är alltid lätt att vara efterklok, men så är det ju med allt.

Nu däremot ska jag försöka att få mig lite sömn. Har varit lite av det på senaste också, men även det kommer att bli bra.

"Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.
"



Torsdag

Dagen började med att jag inte orkade kliva upp när klockan ringde. Så jag låg och drog mig. Fick ett samtal av våran massageterapeut som ville kolla hur det låg till med ryggen och säga att jag kunde höra av mig när jag behövde hjälp, riktigt bra!

Efter det fick jag sms av sis som frågade om jag var vaken. Så då var det bara till att kliva upp och göra sig i ordning. Tog ut Selmis en snabbis också. Stackarn, jag som är lite allergisk gillar inte att ha henne i mitt rum och framför allt inte i min säng, så stackarn blev utkörd tre gånger i morse. Men jag får gosa med henne när jag känner att jag kan helt enkelt.

Blev lunch med sis, Emma och Laura idag. De har ju kommit hem efter fem veckors resa. Himla skönt att träffa dem igen! Det fick bli rutiga duken och tex-mex tallrik för min del, riktigt gott måste jag säga. Sedan pratades det en hel del, en mysig lunch helt enkelt. Man blir dock sugen på att åka iväg till lite varmare breddgrader.

Efter det jobbade jag kväll, 15-21 och jag tycker att det flöt på bra. Vissa dagar känns otroligt bra måste jag säga, det måste alltså betyda att saker och ting går åt rätt håll och börjar falla på plats.

Nu sitter jag här och ikväll ska jag banne mig se oth. Sedan får vi se om jag hinner med lite annat också.

Ha en bra kväll!

Tisdag

Har faktiskt ingenting att skriva. Men har lovat favvo att slänga in nån bild på rummet, så det är väl lika bra att man gör det, eller?

 

 

Nu är även sängen och lite annat här inne. Men blir till att inhandla några möbler och så, blir nog en ny tv också.

Ha det så bra, hej!


LARS WINNERBÄCK

Jag behöver egentligen inte säga något mer än så, men det tänker jag göra i alla fall!

Som julklapp till min bästis ordnade jag så vi åkte på Lasse ikväll. Jag tycker att det blev en riktigt lyckad kväll och Lasse är ju helt klart kungen själv. Lite småsegt var det när vi kom dit, men till slut drog det igång med någon som spelade en halvtimme innan det var Lasses tur. Han spelade hela 2,5h, helt underbart! Saknade dock tvivel och du hade tid, men han var helt klart grym! Sällskapet var absolut av världsklass också, det måste jag säga.

Blev en tur på donken efter konserten. Sedan åkte vi hem. Rätt skön resa hem måste jag säga. Få människor känner mig så bra som Jossi gör och det känns bra att det är just hon som känner mig så pass bra. Lycka helt enkelt att ha en så bra bästa vän som jag har.

För övrigt så ska jag sova nu. Har en del kvar att göra på rummet. Förhoppningsvis hinner vi tapetsera klart imorgon och sedan även lägga golv. Sedan ska jag och Jossi på bio också, Luftslottet som sprängdes. Har hört att den ska vara mycket bra!

Näe hörre ni. Nu ska jag ta och sova, med glädje i kroppen. Jag älskar mina nära och kära! Hej.


Fredag

Idag är det fredag och dagarna bara fortsätter att rusa förbi i snabb fart. Har precis varit och ätit lunch med Jossi, världens bästa tvilling måste jag bara säga. Det blev donken och det satt rätt bra.

Nu ska jag ta och fixa det sista på rummet innan jag och pappa ska försöka få upp gipsskivorna. Sedan blir det nog spackling också, så får vi se när vi kan börja tapetsera.

Imorgon blir det nog birsta en sväng och då ska jag väl köpa golvet jag vill ha också. Sedan kanske försöka hitta några julklappar och lite kläder till mig själv.

På söndag blir det Lars Winnerbäck i Sundsvall! Det blir nog grymt!

Vi hörs. Hej

Torsdag

Hej alla glada!

Idag är första dagen på min långledighet. Det är otroligt skönt att jag inte kommer jobba förrän på tisdag nästa gång.

Däremot ska jag ju göra om rummet. Väggen revs igår, så nu är det bara till att riva tapeter, spackla och slipa. Sedan blir det tapetsering och golvläggning. Det blir en del jobb det också, men det blir nog bra när det är klart.

För övrigt är det ju inte konstigt att man ska vakna och må skit idag. Förvånade mig icke! Förhoppningsvis är det bara något tillfälligt och inte så att jag faktiskt blir sjuk. Men det går ju mycket förkylningar och så nu, så man vet ju aldrig.

Nu ska jag försöka få något i magen, ta en sväng med vovven och sedan börja riva.

Ha en bra dag! Hej

Onsdag

En bättre dag idag och det tackar jag för.

Dock är jag en aning stressad så skriver bara ett snabbt inlägg. Måste slänga ut en massa saker från mitt rum, för ikväll ska väggen rivas! Det blir nog skitbra när allt är klart, även om det kommer vara en del jobb till det är klart.

Jag som har bestämt vilket golv jag har, känns som att det skulle bli skitbra. Mamma och pappa är väl inte lika positiva till det, men det löser sig. Vi får helt enkelt se hur allt blir, men bättre än det här blir det ju säkerligen!

Nu blir det till att slänga ur grejer sen byta om och jobba 15-21. Sista jobbdagen innan långledigheten! Förmodligen hinner jag med en hel del med rummet under den tiden.

Ne, har inte tid nu! Hoppas ni har en bra dag! Hej

Tisdag

Dagarna rullar på och jag har inte så mycket mer att säga om det.

Har bara en dag kvar att jobba nu, sedan är jag ledig torsdag till måndag! Snacka om att det kommer lämpligt nu.

Måste börja packa ur grejerna ur rummet nu, imorgon rivs väggen och då blir det en del att göra. Orken, var finns den? Den kanske dyker upp.

Snacka om meningslöst inlägg.

Vi hörs, hej!

RSS 2.0