Bästa

Till att börja med tänkte jag bara skriva att kvällen igår var grym! Förfesten var lika grym som alltid och krogen var faktiskt väldigt rolig den med. Sällskapet var av högsta klass och jag älskar verkligen mina vänner, de är så fina allihopa. Man blir bara så glad av allihopa helt enkelt :)

Resten av inlägget tänkte jag tillägna min bästa vän. Innan visste jag exakt vad jag skulle skriva, men nu blev det inte lika enkelt när jag väl skulle göra det. Jag skulle kunna skriva att hon är världens bästa bästis och nöja mig med det, men jag tänkte inte göra det nu utan tänkte försöka förklara varför hon är det också.

Vi är så himla olika men ändå lika på något konstigt sätt. Man kan nog säga att vi är varandras motsats i det mesta, men det finns ändå vissa saker som gör oss lika med. Skulle ju kunna sitta och räkna upp vad som gör oss så olika och sedan sitta och räkna upp vad som gör oss lika, men det har jag inget större intresse av. Det är liksom som det är och det viktigaste är väl att jag, eller vi, vet det.

Egentligen vet jag inte hur jag ska förklara. Ni vet när man helst av allt vill vara själv, men en enda person kan få en att vilja träffa den, utan att ens behöva göra något, det är så det är. När jag bara vill vara själv och inte träffa någon så är Jossi den enda som kan träffa mig just då. Det liksom bara är något som har blivit, just för att jag känner mig så sjukt bekväm och jag behöver inte säga något, hon vet ändå.

Det är sånt här som är så speciellt. När man liksom inte behöver säga något för att man ska förstå, utan man bara vet helt enkelt. Det är ganska skönt att man inte alltid behöver förklara sig eller berätta vad man tänker hela tiden, utan att någon förstår ändå, bara av att prata med en liksom.

Att man inte alltid behöver säga "det där behöver du inte säga till någon" är också ganska bekvämt. Nog för att jag är den som brukar säga det ändå, men det är egentligen inte helt nödvändigt. Jag vet att jag kan lita på min bästa vän fullt ut.

När man själv sedan tar vissa beslut, som man kanske efter ett tag inser var lite fel så är hon inte någon som klandrar en för det. Nog för att hon kanske helst redan innan man tagit beslutet hade velat säga att det inte skulle sluta speciellt bra, men hon gör det inte för att hon vill stötta mig i det jag väljer oavsett vad hon anser och tror om saken. 

Jag skulle kunna fortsätta i dagar och sitta här och skriva. Det går hela tiden att komma på något nytt, men det blir så himla långt om jag ska skriva ner allting. Tror faktiskt inte att det skulle ta slut någon gång heller för den delen. Men ska ändå försöka avrunda det hela nu.

Alla har ju sina up and downs och det spelar ingen roll vilken relation man har till varandra så är det kanske inte tipp topp jämt. Men man får ju försöka se det positiva i det mesta och göra det bästa av det också. Jag tror ändå att när man har varit med om vissa saker tillsammans så blir relationen ändå starkare och bättre än vad den varit tidigare, i alla fall känns det så just nu.

Jag skulle nog kunna göra vad som helst för min bästis, för jag vet att det är ömsesidigt. Men däremot tänker jag aldrig ta någon för givet, utan man får helt enkelt värdera och vårda det man har med ömhet. Det är inte självklart att någon alltid finns där om man själv inte anstränger sig också. Jag försöker anstränga mig hela tiden, för jag vet att det här är en bästis jag vill ha kvar framöver också.

Jag vet att du kommer att läsa det här Jossi, så jag tänker bara avsluta med att säga att du är bäst och att jag älskar dig! :)


Move along

Lördag

Igår hade jag myskväll med Carro och den var riktigt mysig. Det var ju inte lite vi satt och dregglade över Jay igår heller, när han gjorde sitt framträdande i idol. Vi såg också på vampire diaries och där satt man på helspänn nästan hela tiden. Den serien är nog bäst just nu alltså, hehe.

Idag är det lördag och ikväll är det fest. Det var faktiskt ett tag sen med utgång och allt, så det blir nog skoj. Verkar ju som att det kommer att vara mycket folk ute ikväll också, löning + halloween. Min kväll kommer att spenderas med mina tjejer och sedan blir det krogen på det. Förfesten kommer nog att bli grym, spel och allt sånt kul och sedan får vi hoppas att utekvällen blir lika rolig.

Nu ska jag ta och äta något och förbereda inför ett av spelen, eller det är kanske en lek, men whatever :)

Hoppas allihopa får en bra helg, för det tänker minsann jag ha :) Kramar

För första gången gör jag en sån här lista :)

SENASTE

1. Kompisen du träffade: Jossi =)

2. Personen du pratade I telefon med: Laura =)

3. Du fick SMS av: Jossi =)

4. Du kramade: Jossi =)

 

IDAG

5. Kläder: mjukisbyxor, svart huvtröja

6. Bättre än igår: det mesta =)

 

IMORGON

7. Är det: lördag

8. Planer: fest! =)

9. Något tråkigt som händer imorgon: inget!

 

FAVORIT

10. Nummer: 7

11. Färg: åh, blå kanske

12. Årstid: sommar!

13. Saknar du någon?: basgruppen och mormor

14. Humör för tillfället?: riktigt bra =)

 

FRÅGOR OCH SVAR

15. Det första du gjorde I morse?: sa hejdå till Jossi =)

16. Vad åt du sist?: godis

17. Vad irriterar du dig på?: en hel del..

18. Tror du på distansförållanden?: tror att det går bara man vill =)

19. Vem tänker du på just nu?: min basgrupp :)

20. Tror du att personen tänker på dig med?: inte omöjligt ;)

21. Vart reste du sist?: hem hit =)

22. Vad gjorde du igår kväll?: hade besök av min bästa =)

23. Liknar du din mamma eller pappa?: pappa

24. Ler du ofta?: en hel del =)

25. Välj en, kärlek, skönhet kreativitet?: pass

26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna?: självklart!

27. I vems säng sov du i igår natt?: min egen

28. Vilken färg har din tröja?: svart

 

SORG

29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut?: yes

30. Har du någonsin gråtit dig till sömns?: oja

31. Gråter du när du skadar dig?: väldigt sällan=)

 

GLÄDJE

32. Är du en glad person?: försöker =)

33. Vad gör dig glad?: mina vänner och min familj =)

34. Önskar du att du var lyckligare?: ibland =)

35. Är lycka överskattat?:  nej

36. Kan musik göra dig glad?: det händer =)

 

KÄRLEK

37. Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"?:  Ja =)

38. Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det?: Alltid =)

39. Har du en flick/pojkvän?: Nope

40. Är du nöjd med det?: både och

41. Är du kär?: nix

 

HAT

42. Vem hatar du verkligen?: finns bara en person som jag hatar

43. Har du någonsin gjort en hat-lista?: neej =)

44. Är du en mobbare?: verkligen inte

45. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta?:  Japp

46. Har du blivit sviken någon gång?:  Säkerligen

 

SKOLAN

47. Gillar du skolan?:  Nja, umgänget dock =)

48. Favoritämne?:  -

49. Värsta ämne :  -

50. Är skolmaten godare än på din tidigare skola?: -


Speciella stunder

Det finns vissa stunder i livet som är mer speciella än andra. Just såna stunder får mig att uppskatta livet mer än vad jag gör i vanliga fall. Såna där speciella stunder som får en att må bra inombords, får en att uppskatta det man har lyckats med hittills och de bra människorna och sakerna man har runtomkring sig.

Igår var det nog en sån kväll och mer än så behöver jag nog inte säga.

Nu tänkte jag sedan skriva att det finns folk som borde skjutas och så, men då skulle jag väl mest skrämmas. Så jag skriver det inte. Man ska ju respektera alla människor och så vidare, det har jag alltid tyckt och jag måste nog fortsätta hålla fast vid det. Däremot kan jag säga att jag har svårt att respektera vissa, men när jag känner så, så är det faktiskt rätt allvarligt.

Jag har en bra dag idag. Solen skiner, det är rätt varmt ute och jag funderar faktiskt på att ta en promenad. Kände att jag nog skulle hoppa över det idag, men samtidigt så måste man ju ta vara på det fina höstvädret när det väl är här. Det dröjer nog inte länge till det börjar snöa och bli riktigt kallt, vi är ju trots allt snart inne i november. Selmis blir nog överlycklig också och eftersom klockan bara är två så är det kanske en idé att ge sig ut ändå.

Är det inte otroligt hur segt det kan kännas att vissa veckor går? Jag menar, när man är i skolan och jobbar så går tiden rätt snabbt. När man är hemma, som jag mestadels är nu, så hinner man med så himla mycket och ändå går inte veckorna speciellt snabbt. Det är två veckor till jag och Jossi (bönan) åker till Egypten och det känns verkligen som att tiden går i snigelfart. Men den som väntar på något gott, den väntar ju oftast för länge, men vafan :) Snart så.

Näe, nu har jag bestämt mig för att jag ska ta och gå ut ändå. Lite frisk luft, människans bästa vän som sällskap och skönt väder, det kan ju inte slå fel.

Ikväll ska jag ta och mysa med Carro! Det var inte igår och det ska bli riktigt härligt. Det blir väl idol, lite (mycket) gott att äta till det och en hel del mysprat :) En bra kväll väntar alltså även ikväll :) Sköt om er! Kramar :)


Så sjukt grymma tjejer :)



Funderingar

Idag har jag gjort några ärenden på stan, handlat, skjutsat Carro så hon kunde handla och gick en promenad i skogen.

Man hinner fundera ganska mycket när man är ute och går själv med Selmis i skogen. Hon springer runt och är jätteglad hela tiden, tänk att man kan vara så lycklig över att få vara ute och springa lös i skogen? Det är lycka. Man kan inte låta bli att småskratta åt henne heller, när hon springer och skuttar runt, hon är så söt.

Hur som helst hinner man rannsaka sig själv rätt bra också. Jag har insett att det måste bli lite ändring på det ena och det andra, det måste bara det. Jag är seriöst en jävla subba nu emellanåt och det är inte okej, inte ens i närheten av okej. Sure, jag har mina up and downs men för det kan man inte bete sig hur som helst. Näe, nu får det bli skärpning :)

Ikväll blir det bara till att mysa framför tvn. Ska inte göra ett skit mer än det och det känns nice! Imorgon blir det nog idol med Carro, det blir mysigt, det var längesen vi gjorde något nu.

Gott folk, hoppas att ni har det bra och mår bra :) Hoppas att tentan gick bra för alla socionomer idag med :) Vi hörs. Kram!

Värme

Jag säger bara det, när man minst anar det slår basgruppen till. Pappa kom och sa att jag hade fått post idag, jag som nästan aldrig får post förutom reklam och räkningar. Med ett handskrivet kuvert i min hand hann jag börja fundera på vem som hade skickat brevet.

När jag öppnar det så ligger ett riktigt gulligt kort där, från min kära basgrupp. Jag känner med mig själv att jag saknar dem oerhört mycket också, men jag vet att de stöttar mig i mitt beslut och att de finns kvar. Det var inte långt ifrån att jag började gråta och det är väldigt sällan jag gör det tack vare att jag har blivit rörd.

Näe, såna där saker värmer verkligen, hur mycket som helst. Trots att jag inte bodde i Umeå speciellt länge så hann jag med att skaffa mig dessa fina vänner och det tackar jag enormt mycket för. Så fina hela högen.

Nu ska jag ta och slå mig ner framför tvn igen. Keep in touch :)

Onsdag

Idag är det minsann inte lika fint väder. Det ska tydligen regna och snöa idag och jag tror nog att det kommer om en stund. Det är grått och trist ute, inte alls lika fint som det varit tidigare dagar.

Sov ut idag också. Måste verkligen skärpa mig på den fronten. Kan väl däremot skylla på att jag är rosslig i halsen idag, förhoppningsvis är det bara någon inbillning och inte alls att jag är på väg att bli förkyld eller något. Fast ska jag ändå bli förkyld är det lika bra att jag blir det nu, för om två veckor är man igång och packa till utlandsresa liksom, vore ju taskigt om det bröt ut då.

Dagen tillbringas nog med filmtittande. Funderade på att ta en promenad, men eftersom jag gick två gånger igår kanske jag kan hoppa över att gå idag. Fast jag kanske får för mig att gå en sväng senare, det vet man ju aldrig. Det är ju inte så ansträngande att gå faktiskt, så det kanske får bli en sväng senare.

3.2 grader är det på termometern och man mår ganska gott när man tänker på att det är typ 30 grader varmare i Egypten. Vi har nog bestämt oss för att vi ska prova på att snorkla, det ska tydligen vara riktigt häftigt och inte allt för dyrt heller, det känns spännande.

Lider lite grann med min klass som sitter och råpluggar inför tentan just nu, som de ska skriva imorgon. Hoppas innerligt att det går bra för allihopa. Jag måste komma ihåg att skicka in mina papper till studievägledaren med, får försöka att få iväg dem idag. Jag är ju expert på att dra ut på saker ibland, det är inte bra.

Nu ska jag avsluta. Vi hörs! Kramar

Tisdag

Idag passade jag på att sova ut en stund, dock inte för länge eftersom man blir så himla seg då. När jag klivit åkte jag och tog ut hunden i skogen igen. Det är rätt skönt att gå den där rundan på några km, man känner sig på något vis piggare i kroppen och Selmis klagar ju inte heller direkt.

Igårkväll var jag ute och gick med min bästis, det blev en riktigt skön runda. Var även ut till minneslunden en sväng och tände några ljus innan jag åkte hem och bara slappade.

På torsdag ska jag nog fixa träningskort också. Det känns skönt om man kommer igång och motionerar lite, kroppen mår ju faktiskt bättre då. Det är väl inte riktigt bestämt om det blir på Spegeln eller ACTIC som jag kommer att skaffa, men träning som träning.

Senare verkar det också som att det blir en prommis med bönan (som mamma alltid säger). Det är ju rätt behagligt ute idag faktiskt, 6.2 grader på termometern och snudd på solsken. Inte blåser det heller.

Nu ska jag ta och göra lite nytta. Längtar dock rätt bra till Egypten nu (vilket ni kommer att få höra i ett par veckor framöver)! Vi hörs :) Kramar

Måndag

Efter en lugn och skön helg så är det nu måndag igen. Har gjort mitt första jobbpass sedan i juli, vilket kändes lite ovant men bra. Mjukstartade och jobbade bara några timmar medan pappa skulle iväg och göra något, alldeles lagom enligt min åsikt. Jag måste ju försöka ta de pass jag får nu, med tanke på att man behöver en inkomst, även om man bor hemma.

Resten av dagen ska jag ägna åt att göra lite nödvändiga saker och senare blir det förhoppningsvis en promenad. Det har varit riktigt fint höstväder här nu de senaste dagarna, det är inget man kan klaga på. Däremot måste jag köpa ett par nya springskor. Jag tror faktiskt att mamma har slängt mina gamla och jag kan förstå henne, de var inte hela direkt. Det svider ju när man måste lägga pengar på såna saker, speciellt just nu, men samtidigt så är det ju något som behövs, så får väl ta att fixa det.

Kikade på vädret i Egypten idag. 31 grader är det just nu, dit vi ska. Det känns som att det kommer vara ett paradis att bara kunna njuta av att sola, slappa och bada (?) .. Jag är ju egentligen en himla badkruka, men med tanke på hur det blev sist vi var utomlands så blir det förmodligen bad den här gången också, hehe.

Jag har i alla fall bestämt att det ska bli fler bilder knäppta den här gången. Vi kom väl hem med 5 bilder på Jossis kamera förra gången och det är väl inte riktigt okej. Målet är ju att vi kommer hem med fler den här gången, men jag tänker inte lova något, för man vet ju aldrig :)

Nu ska jag ta och dricka lite te och betala en räkning. Vi hörs people :) Kramar


Snart så! :)

Helg

Igår, fredag, var jag på stan en sväng. Först var jag och Jossi (bönan) på resebyrån och efter det var det lunch med några fler av tjejerna. Vi planerade inför båtresan som vi har haft i tankarna rätt länge. Dock verkar det väldigt svårt att få ihop så att alla kan åka samtidigt, eftersom många jobbar olika helger och så vidare. Vi får se helt enkelt om det går att lösa på något vis.

Utlandsresan blev i alla fall bokad. Egypten blir det en vecka den 12e november och det känns riktigt skönt. Det känns som det kan ge mig en push i rätt riktning.

Skulle även ha jobbat igår, men efter vissa omständigheter så sa jag ifrån mig det. Sedan bestämde jag att jag skulle jobba, för det skulle ju gå, men då var det tydigen löst på ett annat sätt.

Empati är väl en viktig del hos en medmänniska, det kan i alla fall jag tycka. Man måste ju kunna förstå andra, eller åtminstone försöka förstå, utan att döma så jävligt.

Har nyss varit ute med hunden i skogen. Vi tog ett varv runt elljusspåret i det fina höstvädret. Solen skiner och det är rätt behaglig temperatur ute. Det märks hur skönt hon tycker att det är när hon får skutta runt lös och lukta på det hon vill. Det var nog skönt för mig också att gå några km, det kan behövas.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, det återstår att se. Det blir i alla fall en lugn helg den här helgen också, riktigt skönt känns det som. Jag har inte ork till så mycket mer än det.

Imorgon ryktas det om spelkväll med tjejerna, det vore mysigt som tusan. Vi får väl se hur det passar helt enkelt :)

Nu ska jag ta och göra något annat. Vi hörs :) Kramar

Torsdag

Nu har jag lämnat Umeå för den här gången. Det blev ju inte allt för långvarigt som man bodde borta, men det har ju sina anledningar. Det känns bara skönt att vara hemma just nu och vad som händer just nu får vi väl se. Jag har inga storslagna planer just nu.

Jag ska bara skriva och tacka Jossi och Linnéa som satte sig i bilen och hämtade mig och mina grejer igår. Det är kanske inte alla som skulle sätta sig och åka 20 mil enkel väg och hämta en liksom och det uppskattar jag enormt.

Till sist tänker jag bara skriva att jag har världens bästa bästis. Mer än så orkar jag inte skriva nu :)

Vi hörs :) Kramar

Onsdag

Efter en väldigt trevlig och skrattfylld middag igår så hamnade vi visst på "efterfest". Efterfest är kanske inte det rätta ordet, men lite öl och en massa prat om det mesta kändes rätt bekvämt. Snacka om att jag kommer sakna min basgrupp mest här i Umeå, min sambo med såklart.

Däremot så betyder det här inte slutet på relationer, för de kan ju bevaras i vilket fall som helst. Om drygt en månad kommer jag att befinna mig här uppe igen med, just det, basgruppen. Vi ska nämligen åka på modo-skellefteå, allihopa utom Zanna, så det var ju lite tråkigt, men jag tror nog att det blir roligt ändå.

Var glad för att jag skulle få sova till åtminstone klockan 9 idag, med tanke på att det blev rätt sent och rätt mycket igår. Klockan ringer strax efter åtta? Vad är detta liksom. Nog för att den som ringde inte lät mer pigg än mig men ;)

Jag har lyxen att bli hämtad idag, av Jossi och Linnéa. De är så himla söta som sätter sig och åker upp för att hämta mig och mina saker, det värmer. I och för sig får de sig en liten roadtrip och det kan ju vara bra eftersom Jossi typ bara varit ovanför Örnsköldsvik typ tre gånger i sitt liv, hehe. Näe, jag ska inte vara sån, hade jag inte bott här i Umeå ett tag hade jag nog inte haft så många gånger att skryta med jag heller.

Nu är det fan i mig dags att ta på sig lite kläder och packa ihop. Har tagit fram allt, så det är bara ner i väskan och så vidare så är det klart, det låter ju inte så svårt. Tanken slår mig dock att jag hade svårt att få ihop resväskan när jag packade för hitresan. Lite våld löser det mesta brukar de säga, så får väl ta till det om det blir några problem.

Ha det så bra allihopa :) Puss och kram!


Tisdag

Imorse hade jag ställt klockan på 8 och har varit vaken sen INNAN dess. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är med mina sömnvanor. Igår natt gick det ju liksom bra att sova, men inte nu. Skitsamma.

Nu har jag i alla fall hunnit duscha och ska snart packa ihop mina grejer. Det är mest kläder som ska packas, nästan bara kläder faktiskt. Efter det ska jag koka pasta till matlådan och bege mig till skolan och träffa basgruppen. Vi ska äta middag ikväll, det verkar som att det blir potatisgratäng och fläskfilé, inte helt fel alltså!

Imorgon blir jag väl hämtad om jag har tur och är snäll. Blir nog rätt skapligt så det är väl därför jag tänkte vara smart att packa allt idag så jag slipper kliva upp ännu tidigare imorgon för att göra det. Ibland lyckas jag tänka smart, men det är ibland det.

Nu ska jag ta och göra ett ryck. Hörs :)

Otränad

När man håller på att nästan avlida av att cykla till skolan, där vägen består av typ världens två minsta uppförsbackar och desto fler utförsbackar, så är det kanske ett tecken på att man är rätt otränad. Det är kanske inte så konstigt om man känner sig slö i kroppen när man har spelat fotboll i hela sitt liv och de senaste månaderna nästan inte har rört en fena. När jag kommer hem ska det bli ändring har jag bestämt mig för. Det blir nog ingen fotboll dock, men träning ska det bli, helt klart.

Eftersom jag inte kommer att börja jobba det första jag gör så ska jag försöka få in lite rutiner i vardagen. Det är inte acceptabelt att ligga och sova bort halva dagarna och vara vaken halva nätterna, det förstör faktiskt ganska mycket, i alla fall för mig. Så kliva upp skapligt, äta frukost, kanske träna, lunch osv. vore nog en bra mall. Däremot är det ju betydligt lättare att sätta upp mål och lägga upp strategier, men att sedan genomföra dem är inte alltid lika enkelt. Wish me luck.

Givetvis vore det uppskattat med en sista minuten resa också, så det kanske jag tar och kostar på mig. Lite värme och slapp vore på sin plats tror jag. Det är bara att hoppas att en perfekt resa till rimligt pris dyker upp så är det väl bara att packa och sticka :) Dock måste jag kolla hur länge mitt pass gäller, vore ju inte så kul om jag måste förlänga det nu, men med min tur (otur) så är det mycket möjligt att så är fallet.

Visst är människan rätt konstig ändå? Försvarsmekanismer hit och bortförklaringar dit, känslor här och tankar där, det finns liksom överallt. Vi kan ha så himla mycket som är bra, vi kan vara bortskämda med hur bra vi faktiskt har det i Sverige och ändå är det något som gör att vi inte är nöjda. Jag är inte nöjd men däremot inte heller missnöjd med allt. Det är en balansgång hela tiden och det är väl det livet är egentligen, en enda stor balansgång.

Samtidigt måste jag nog säga att jag tror på att man måste vara med om vissa saker för att kunna utvecklas som människa. När det kommer till kritan så är det väl ändå så (rätta mig om jag har fel) att de svåra sakerna som man tvingas gå igenom, får en att lättare uppskatta de underbara sakerna man får uppleva. Jag tror att när man kan se och uppskatta de pyttesmå sakerna i livet, så blir man också lyckligare i sig själv.

Hittade en bok veckan som var, vänner för livet hette den, faktiskt väldigt bra. Den som inte har läst den borde göra det. Jag skulle kunna läsa den tusen gånger om (inte för att jag har den kvar), den får en att le och inse att det faktiskt finns människor, som blir ens vänner för att fortsätta att vara det vidare i livet också. Det är såna vänner man ska vara rädda om och verkligen ta vara på, för hur det än är så är det de som står kvar som räknas i slutändan.

Gott folk, nu ska jag (som är typ smartast i världen) sova, ställa klockan på tidigt och kliva upp imorgon. Hade jag varit så smart som jag hade önskat, hade jag givetvis börjat packa mina grejer ikväll istället för att praktiskt taget inte göra någonting alls. Nu gjorde jag uppenbarligen inte det och får stå mitt kast genom att kliva upp imorgon och packa det mesta då. Jag har ju ingen annan att skylla på än mig själv dock, så jag skippar den delen. Blir säkert jätteskönt att kliva upp imorgon! (Hoppas att alla känner ironin).

Ha det så bra och sköt om er! Natti!


Underbart, älskar dig sis.


Måndag

Åkte upp till Umeå igår igen. Hans-Erik plockade som vanligt upp mig runt fyra så jag lanade innanför dörren här uppe runt halv sju. Det är bekvämt att åka bil istället för buss, det har många fördelar liksom. Den största är nog att man kommer ända fram till dörren, det är så himla skönt.

Hur som helst så är det med delade känslor jag befinner mig i Umeå den här gången. Jag har ju en så himla fin basgrupp, som jag faktiskt kommer att lämna nu, i alla fall om man ser det inom skolan. Självklart kommer jag inte att släppa relationerna som har hunnit byggas för jag har träffat så himla fina männsikor här uppe.

När man inser att man måste sätta sig själv i första hand någongång och man aldrig har gjort det tidigare, så kanske man har vuxit lite som människa. Alltid tidigare har jag satt andra i först hand och tänkt på vad som vore bäst för andra. Den här gången tänker jag på vad som vore bäst för mig och det är att lämna Umeå för den här gången. Det är inga garantier för att det löser allt, men jag tror att det är ett kliv i rätt riktning och ger en bättre möjligheter att lösa saker och ting.

Jag har insett att jag faktiskt inte är så gammal ändå och att det är dumt att plåga sig och inte lyssna på kroppen och sitt inre. Plågar man sig själv för mycket så blir det faktiskt inte speciellt bra i slutändan. För det säger jag inte att man måste kämpa lite också, för det måste man, men jag tänker inte chansa och plåga mig för mycket nu, det har gått för kort tid för att jag ska kunna göra det.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och äta för att sedan ta mig ner till skolan. Vi hörs, kram

Lördag

Det här inlägget tänker jag tillägna min familj och mina vänner. Det finns verkligen inga bättre människor i mitt liv. Det spelar ingen roll vad det är så vet man att man kan vända sig till dem, få stöd och råd för att sedan själv kunna bestämma vad man ska göra. Just vetskapen om att man har någon som finns där och tror på en, det får en själv att växa som människa, i alla fall så har jag gjort det.

Idag ska jag åka och kika på syrrans hus som de ska bo i. Mamma och pappa är och hjälper dem att städa ur lägenheten nu och jag ska väl fara in lite senare. Det känns spännande att de ska bo i ett helt hus och jag är glad för deras skull. Skönt att de fick lägenheten såld relativt snabbt också, så de slapp bekymra sig om det allt för länge.

Ska bara vila de här två dagarna sedan far jag upp till Umeå imorgon igen. Hans-Erik är så snäll så han plockar upp mig som vanligt och det är faktiskt rätt lyxigt att åka bil istället för buss.

Vi hörs folket. KRAM

Back home, hos mamma och pappa

Okej, jag har vikt ner mig och åkt hem, igen. Man ska kanske inte vara så hård och säga att man har vikt ner sig, för det är antagligen bara jag som tycker det, medan de andra kanske tycker att det är bra att jag inser fakta och vilar upp mig.

Ända sedan i söndags har det varit tungt för mig. Jag störs inte så jättemycket av om jag mår dåligt fysiskt men när det däremot är psykiskt så är det inte lika lugnt.

Trots en trevlig kväll igår med min helt fantastiska basgrupp och fina klasskamrater så vaknade jag imorse med noll motivation till att ens kliva upp. Jag övervägde länge om jag skulle tvinga mig själv till föreläsningen, men bestämde tillslut att jag skulle sova ett tag till och sedan träffa basgruppen som bestämt. Hann prata med mamma och blev övertygad om att det var okej att komma hem.

Basgruppsmedlemmarna är så gulliga så det finns inte, hoppas ni ser det här och tar åt er. Alla stöttar och förstår en verkligen och det är så himla skönt. När jag tvivlade på om jag kunde lämna dem för några dagar så försvann tvivlet ganska snabbt, tack vare deras övertygelse om att allt var lugnt. Det är fint när människor förstår en och förstår vad man behöver och det gör ni, tack för det.

Förhoppningsvis är jag på väg till Umeå igen på söndag, med nya krafter. Min familj är helt underbar och mina vänner också. Jag ska bara ta det lugnt och må gott här hemma nu, inte stressa eller någonting. Allt kommer att bli bra.

Det räcker med att skriva en sak, som övertygar mig om att inget kommer att knäcka mig: m o v e  a l o n g !

Gott folk, nu ska jag fortsätta msa, med mina tända ljus, musik och lite serier. Ha det bra! Kram.

Tisdag

Idag blev det en kort dag på universitetet. Linnéa frågade om det var en viktig föreläsning som jag behövde gå på, eftersom jag inte kände mig speciellt motiverad och tänkte att jag i så fall hade kunnat stanna hemma. Jag tänkte att det kunde vara bra att gå dit, den var ju ändå bara två timmar och man kunde säkert lära sig något. Nu i efterhand hade jag kunnat stanna hemma och gjort vettigare saker. I en timme pratade han enbart om vad som stod på powerpointen, vilket hade gjort att jag kunnat läsa den själv sedan.

Jaja, har i alla fall varit där och efter det cyklade jag och Josse ner på stan en sväng. Jag var in på Swedbank och fixade med CSN, skönt att det är bortgjort och Josse gjorde något annat ärende ;) Spännande minsann. Hittade även en annan sak som jag köpte, något mer tänker jag inte uttala mig om det men jag tror att det blir nice :D

Nu ska jag ta och läsa lite, sedan ska jag duscha och bege mig för att träffa basgruppen klockan 17. Ikväll är det Allstar och Holland-Sverige som gäller, det blir nog en riktigt rolig kväll. Kanske inte lika roligt att vi har föreläsning klockan 9 imorgon, men man får väl vara skötsam (vilket jag alltid är så).

Ha det bra folket. Puss och kram!

Tatuering

Ska väl bjussa på någon bild på tatueringen. Har dock inga helt fantastiska, det ska jag tigga hjälp av Jossi med att fixa när jag åker hem nästa gång ;)

Bilder från när den var alldeles nygjord, enjoy =)


Söndag

Jag ber om ursäkt att jag har varit lite dålig på att uppdatera på senaste. Vet inte om jag kommer att vara så mycket bättre framöver heller, det får vi se helt enkelt :)

Veckan som var kan man sammanfatta som fantastisk och helgen har också varit bra. Kommande vecka kanske kommer att kännas tung, eftersom man inte alls har lika mycket att se fram emot som man hade veckan som var, men man får bita ihop och göra det bästa av situationen.

När jag satt bilen på väg upp idag så kändes det inte jobbigt att åka ens, men när jag väl klev innanför dörren här hemma, helt ensam, så var man inte så himla positiv längre. Saken är ju den att det säkert känns annorlunda imorgon igen, då man har annat att tänka på och har det man gör.

Det är konstigt hur mycket tankar och känslor kan påverka en och att de är så olika från dag till dag. Jag har dock lärt mig att man inte kan ge upp, då är ju allt som bortkastat liksom. Man måste kämpa ett tag och se saker från den ljusa sidan, försöka hålla ut, för i slutändan så är det kanske något jobbigt som man behövde ta sig igenom, för att kunna bli starkare i sig själv.

Hur som helst, humöret är inte på topp och både känslor och tankar dalar rätt kraftigt nu men jag vet att det går över, jag vet att jag fixar det.

Om hoppet försvinner så kan jag alltid snegla ner på högerfoten och påminnas om att allt går att klara, hur tufft det än är, bara man fortsätter framåt. Vem kunde tro att jag skulle tatuera mig i fredags liksom? Det är så himla värt det och jag kommer bära den med stolthet och vetskap om att jag har viljan när jag vill, att jag har världens bästa bästis och att det aldrig är värt att ge upp.

Nu ska jag ta och göra annat, försöka se nån film eller något, dricka en kopp te och bara ta det lugnt. Vi hörs folket, ha det så bra :)

Torsdag

Som ni ser har jag haft bättre saker för mig än att blogga, Jossi har ju nämligen varit här :)

För att lugna alla där hemma så lever jag inte alls bara på gröt och korv, jag kan laga massor med mat! (I alla fall några rätter till).

Imorgon blir nog en bra dag. Det blir en tur här på stan i Umeå för diverse ärenden och sedan bär det av hem till Härnösand för att umgås med nära och kära, jag behöver väl inte ens säga att jag längtar grymt mycket :D'

Men jag har absolut inget att klaga över de senaste dagarna heller, det har varit rätt lyxigt att ha min bästa här ett par dagar, verkligen :) Underbarare kan ni ju leta efter, men ni kommer inte att hitta någon :)

Nu ska jag ta och packa ihop mina grejer och efter det blir det väl till att sova :)

Vi hörs :) Puss och kram!

carolinejosefinejosefinecaroline

klev upp 04.30 imorse för att åka upp till umeå och hälsa på min bästis! men som att det är värt det:)
framme vid halv 9, följde med henne till universitet vid halv 10, satt med på föreläsningen vilket inte är bland det roligaste jag gjort;p
men däremot att träffa hennes bg, var sjukt roligt! riktigt härliga allihopa:) (förutom carro då)

handlade, gjorde lyxmat åt bästis (med tanke på att hon äter gröt eller korv varje dag), sen blev det lite pluggande för både mig carro och linnea:)
nu myser vi framför tvn med bonde söker fru, chips, morötter och dipp, (godiset säger vi inget om ;) )
kvällen avslutar vi senare med fjärde avsnittet av OTH!!:D

nu ska jag göra min bästa sällskap i soffan innan hon äter upp alla chirre, hörs ;;

btw, jag har världens bästa bästis! jag älskar dig caroline!:)

/ Din Josefine

Sovmorgon?

Har ni någon gång varit med om att jag struntar i en sovmorgon? Nja, kanske inte riktigt. Men idag är det ju faktiskt så att jag kan offra mig, Jossi dyker upp om kanske en halvtimme och då kan det ju vara smart om man är vaken liksom. Det ska bli kul, nog för att jag kommer att vara i skolan en del, men jag tror nog att det går bra ändå :)

Man blir ju nästan rädd när man tittar ut och ser hur mycket det blåser. Igår höll jag på att blåsa in i räcket med cykeln, bara en sån sak liksom. Hur frustrerande är det inte också att hur mycket man än trampar så känns det som att man inte kommer någonstans? Väldigt frustrerande med tanke på att jag inte har en ynka växel som jag kan växla ned till.

För övrigt har jag nog inte sovit speciellt mycket i natt, ingenting vad jag kan minnas. Jag kan inte förstå att det blir så, när jag var jättetrött hela dagen igår och faktiskt var väldigt trött när jag la mig igårkväll. Har någon en förklaring på det är den personen välkommen att träda fram liksom.

Hur som helst så ska jag ta och fika nu. Börjar 10.15 idag med föreläsning fram till klockan tolv. Efter det är det lunch, sedan ska vi ha handledning med läraren och sist men inte minst ska vi justera några smågrejer på vårt senaste grupparbete, så det bara är att lämna in det igen och få det bortgjort. Det var då inte mycket som skulle ändras, så det tar säkert inte många minuter.

Blir till att handla senare, det ekar nästan i kylskåpet. Vi hörs! :) Kramar


Blir oth senare också, kommer ju nytt avsnitt idag ;)

Tisdag

Idag har jag inte gjort många knop. Hade ställt klockan på halv tolv men var vaken innan dess, så jag hann i god tid äta frukost och göra mig klar inför dagens möte med basgruppen. Det gick snabbt att gå igenom det vi skulle och vi bokade in tillfällen att ses inför de kommande veckorna.

Idag har jag även kikat över vårt förra arbete som skulle korrigeras lite, så nu är det snart bara att skicka in det igen. Sitter här och försöker motivera mig själv till att börja läsa en bok som vi ska ha seminarium på sedan, så det är väl det jag ska försöka göra idag - läsa.

Jossi kommer först imorgon, det blir nog bäst så med tanke på att jag ändå är i skolan 10-15 imorgon, plus lite tid efter det med gruppen. Så hon kommer imorgn eftermiddag någon gång så jag tänkte vänta med handling till dess, så kan man ju hjälpas åt att bestämma mat och sånt, för det är ju kanske inte min starka sida egentligen ;)

Måste ju skriva en rad om Mohamud med, som var så himla snäll och följde mig hem till dörren igår så jag slapp gå hem själv i mörkret, tack :) Och Josse, jag hade inga bilder på oss, de hade ju du, om du inte minns ;)

Vi hörs :D KRAMAR

Middag med basgruppen

Man måste ju såklart hålla vad man lovar, så här kommer mitt blogginlägg. Lovade faktiskt basgruppen att jag skulle skriva ett, Jossi har ju redan skrivit sitt så jag menar att jag kan ju inte vara sämre ;)

Det finns bara ett enda ord för middagen, om man ska sammanfatta den - UNDERBAR! Så otroligt kul vi har haft det ikväll, jag har mått så himla gott :D God mat, gott att dricka och en hel del skratt! Undra hur många nya magmuskler man har fått till imorgon? Eller snarare: undra hur mycket träningsvärk man kommer att ha i magen imorgon, haha.

Vi åt i alla fall kyckling och ris med currysås till middag och kladdkaka och irish coffee till efterrätt, plus jordnötter och lite gott och dricka på det :)

Näe, det finns inga ord. Ett så otroligt skönt gäng så det finns inte. Supertrevlig kväll och det här borde göras om fler kvällar.

Det tog typ fem minuter att skriva det här inlägget, det sammanfattar allt! Nu ska jag sova gott, om 12 timmar är det dags att ha träff med basgruppen! See you :)

Min nya kompis!

Det var middag :D

Irish coffee till efterrätt ;)

Min kväll i bilder, saknades väl bara en bild på allt garv, kanske kommer till nästa gång ;) Natti


Måndag

Blir ett väldigt kort inlägg idag. Har börjat med ett nytt moment i skolan, verkar betydligt mer intressant än det föregående. Dock verkar det vara en hel del att läsa, men när det är intressant flyter det ju på lättare.

Har precis kommit från skolan, rätt seg föreläsning på eftermiddagen men det fungerade det också.

Nu ska jag klä på mig, ska åka och handla och sedan blir det middag med den bästa basgruppen! Lutar mot kyckling och ris och något gott att dricka till det :)

Vi hörs något imorgon! Puss och kram!

Söndag

Helvete vad flitig jag har blivit på att blogga. Ibland blir det till och med mer än ett inlägg om dagen, ovanligt. Däremot så kommer väl snart perioden då jag inte skriver nåt på typ en hel vecka, det får ni också stå ut med.

I fredags var det en riktigt trevlig utekväll. Jag har ju som sagt en riktigt fin klass, alla är så himla goa och sociala. Igår blev det återigen en utekväll, även fast det kanske hade varit skönt att bara ligga i soffan och se på någon film och äta något gott. Vi träffades några från klassen i en lokal och körde lite förfest, sedan bar det av till NH igår också. Jag är faktiskt glad att jag gick ut igår också. Trots att man var rätt opepp så blev det en riktigt rolig kväll ändå.

Idag ska jag vara duktig och städa av. Linnéa jobbar den här helgen, kväll. Tror att hon jobbar från 15-22, stackarn. Därför ska jag ta och vara duktig och städa så hon slipper bry sig om det. Har redan tagit disken och nu ska jag gå lös med dammsugaren och städa toalett och kök. Ska tvätta ikväll också, känner mig riktigt effektiv!

Imorgon är det dags att starta på ett nytt moment i skolan och efter det ska vi laga middag och dricka gott med basgruppen, längtar! Det känns som att den här veckan kommer att vara som en mjukstart eller åtminstone hoppas jag det. Man är faktiskt fortfarande lite sliten sedan tentaplugget och själva tentan.

Näe, nu ska jag ta tag i städningen. Måste nog cykla och handla lite sen också. Ska försöka unna mig att se någon film eller så också, det tycker jag att jag är värd!

Två dagar till min bästis kommer, det ska bli riktigt ncie =D

Vi hörs! KRAMAR


Förra helgen jag var hemma, det var en riktigt bra kväll! :D

Lördag

Jag njuter av att ha kunnat sova till klockan två och inte fått ångest över att jag borde plugga. Den här helgen är pluggfri, helt enkelt och det är så himla skönt!

Igår blev det förfest hos Ellinor, Johanna och Louise. De har fått sig en riktigt fin lägenhet måste jag säga, riktigt fräsch. Efter det bar det av ner till NH och kvällen slutade där vid två. Det var riktigt kul hela kvällen igår och jag har en riktigt fin klass. När det var slut på NH cyklade jag hem och somnade ganska direkt.

Idag blir det bara till att njuta av att vara ledig, se på serier och annat smått och gott. Sedan ikväll är det fest igen och jag har bestämt att jag ska dit. Jag menar, när jag väl är kvar här uppe och inte åker hem, då kan man ju passa på att vara social med folket :) Däremot så blir det nog lite lugnare ikväll än vad det var igår :)

Imorgon har jag bokat tvättid, så det blir till att tvätta och återigen njuta av ledighet. Jossi ringde igår också, verkar visst som hon kommer upp på tisdag istället för på onsdag, trevligt =)

Nu ska jag äta och göra annat :D Hörs!

Fredag

Idag skrev jag som jag sa tidigare min livs första tenta. Det kändes inte så farligt som jag trodde att det skulle göra, men det är inga garantier att jag kan känna mig säker, det var ändå klurigt i sig. Vore dock skönt om man klarade den så man slipper omtenta :) Nu tänker jag släppa det, för nu har jag gjort mitt bästa och nu ska jag bara njuta av att det är över.

Efter tentan var jag och åt indisk buffé med några tjejer från klassen, det var riktigt trevligt. Med god lunch i magen bar det av på stan, det blev en lååång men trevlig stund där också. Har precis kommit hem nu så ska äta något snabbt, sedan bär det av igen för tentafest! Ska bara klura ut vad jag ska ha på mig först ..

Man känner sig rätt seg kan jag lova, men efter en dusch och lite mat i magen så är man nog på g igen. Förväntar mig att det blir en riktigt trevlig och rolig kväll.

Vi hörs! KRAMAR

Tenta!

Nu ska jag snart iväg och skriva min livs första tenta. Det är delade känslor, ibland känns det som att man har bra koll och ibland känns det som att man skulle ha läst mer. Men vad kan man göra åt det nu? - Ingenting. Man får gå dit, sätta sig och göra sitt bästa och då får det bära eller brista. Förhoppningsvis bär det, så slipper man en omtenta. Ska verkligen ge mig fan på det här och göra mitt bästa, något mer kan man inte göra.

Nu ska jag ta och fika, andas lite djupa andetag och packa ner något gott i väskan. Kanske några godisar som man fick med posten igår? Det är då minsann riktigt kul att få brev, önskar att man fick det typ hela tiden, det blir som en liten kick.

Efter klockan 13 idag kan man släppa allt det här. Då får det bli tentafest senare och sen bara njuta av att kunna vara ledig några dagar! Veckan som kommer kan inte bli annat än bra heller. Det känns bra i magen!

Vi hörs! Kommer kanske något inlägg senare, you never know ;)

KRAMAR

RSS 2.0