Onsdag

Idag är det onsdag och jag har varit ledig. Dagen började med en rätt hyffsad sovmorgon och den satt verkligen på sin plats. Efter det åkte jag och Jossi med och kikade på våran häst. Våran och våran, mamma och pappa är delägare i en, fin var han i alla fall. Så efter det åkte jag bara hem och tog det lugnt, skjutsade lillasyrran till träningen så småningom och var sedan och kikade på hockey med en annan Jossi.

Dagen har väl inte varit så himla händelserik, men den har varit väldigt skön i alla fall. Bortsett från det lilla som hänt denna dag fick jag ett samtal. Som känt ska jag spela med älgarna och det går tydligen en himla massa rykten om allt möjligt och jag blir bara så less. Det är dags att börja bry sig och intressera sig nu när man redan har bestämt sig. Igår fick jag också ett samtal och blev så förvånad varför det var just mig som dom ringde, kanske för att dom trodde att jag skulle vika ner mig, men icke, jag sa vad jag tyckte också var det bra med det.

Imorgon ska jag i alla fall jobba. Sedan får vi väl se vad som händer, inte säkert att saker man har planerat infaller, men man kan ju i alla fall hoppas på det. Timrå-MoDo spelar ju imorgon, så det vore ju kul om man hann se lite av den matchen med. Hoppas såklart på att MoDo vinner, men det kan ju vara för mycket begärt ibland.

Nu ska jag avrunda och ta och lägga mig. Kanske ringer dom om min dator i veckan, vore kul att få tillbaka den någon gång i år! Vi hörs, natti.

Söndag

Idag klev jag upp för att öppna på jobbet. Ställde tre olika larm på mobilen eftersom jag ville vara på den säkra sidan att jag skulle ta mig upp. Jag lyckades i alla fall och allt gick bra med öppningen. Jobbet gick väl helt okej också, trots att man kan störa sig på otroligt mycket saker och idag var det speciellt saker som en viss person gjorde. Men ingen skada skedd och när jag slutade gick jag och Jossi för att handla till middagen, det blev strips och kyckling.

I fredags hade vi den sista lagfesten med älandsbro. Innan hade jag jobbat och varit på möte med Ralf. Jag ska spela för älgarna nästa år och just nu känns det som att det är det bästa beslut jag tagit på länge. Jag ska verkligen anstränga mig för att kunna vara med och anstränga mig för att utvecklas. Det känns som det kommer att bli hur roligt som helst, trots att jag kommer sakna det vi hade i älandsbro. Men jag säger bara det, som man bäddar får man ligga helt enkelt, ni bäddade inte så himla bra.

I vilket fall som helst så slutade kvällen med lagfesten efter att vi hade varit på brovalla, det blev ingen krog för mig eftersom jag skulle upp och skriva högskoleprovet igårmorse. Det var kanske inte det smartaste man kunde göra att festa kvällen innan och det kändes på morgonen efter. Som tur var repade jag mig rätt snabbt och jag mådde bra under tiden då vi skrev provet, så det var ju en himla tur. Hur det gick törs man väl inte säga, men jag tror inte att det var så pjåkigt i alla fall. Första gången som jag skev det och vi får väl se om jag kommer att skriva det igen.

Imorgon ska jag jobba nästan hela dagen. Sedan på kvällen kommer mamma och pappa hem. De har varit på nån kryssning som innehållit en kurs. De åkte imorse, så det har ju inte varit allt för länge som de har varit borta. Men man känner verkligen hur mycket de gör när de är hemma. Såna saker som man kanske inte tänker på i vanliga fall men som man måste ha ansvar över när de är bortresta. De gör det verkligen bra.

Mormor låg inne på sjukhuset och kom hem i veckan. Hon var väl inte i det piggaste skicket och humöret var inte heller på topp. Det känns hemskt att se henne så. Men ska ta en sväng förbi hos henne nu någon dag snart igen, hon skulle visst ha några grejer härifrån. Så vi får väl se om jag hinner gå förbi där innan jobbet imorgon.

Nu ska jag ta och avrunda. Meningslöst inlägg eller inte, skönt och roligt att skriva lite. Kanske ringer de om min dator i veckan också, eller det är i alla fall vad man kan hoppas. Ha det bäst så hörs vi! Hejja


Hej.

Har inte skrivit på ett tag märker jag. Men jag orkar inte heller. Min dator är inlämnad och det skulle dröja 2-4 veckor innan jag får tillbaka den. Så vi får väl se hur länge den blir borta. Men det går ingen nöd på mig, jag har fullt upp ändå.

Jobbar och står i gör jag och jag är inte ledig förrän på torsdag. På onsdag förmiddag ska jag och Jossi nog bege oss ner till Sundsvall och hälsa på mormor på sjukhuset. Hon är inte så pigg och det är ju inte första gången hon ligger inne. Det känns inte speciellt roligt, jag hatar när någon nära inte mår bra. Jag hoppas att hon kryar på sig i alla fall.

Idag sov jag ut länge. Vaknade klockan ett (jag vet, länge) av att det plingade på dörren. Vovven blev tokig och skällde, inte så konstigt när det var Jörgen (Maddes kille) som kom. Vovvisen blev väl glad helt enkelt. Så jag klev upp, käkade lite och sedan åkte vi upp till elljusspåret och gick ett varv runt det. Då var hon minsann nöjd efteråt.

När vi kom hem så var det dags att byta om och gå till jobbet. Det gick bra att jobba och tiden gick snabbare än väntat. Mamma och pappa kom hem idag också, så det blev pizza eftersom ingen hade ork att laga något annat. Kom nu på att det ringde en försäljare idag när jag klivit upp, jag vet att de bara gör sitt jobb, men fan vad less jag blir när de ska gnata på när man säger att man inte är intresserad. Sorry, men jag vill bara slänga på luren.

Imorgon tänker jag i alla fall sova ut ännu en dag till. Kanske inte så länge som till klockan ett eftersom jag lovat pappa att handla lite. Men det lär ju gå rätt fort i vilket fall som helst. Sedan när lönen kommer så ska jag och Jossi fixa träningskort och börja träna, man har ju bara legat på latsidan nu några veckor. Det funkar liksom inte, det är bara att börja trän helt enkelt. Så nu hoppas jag att man får tummen ur arslet och tar tag i det hela, annars kommer jag aldrig att orka börja igen.

Hur ska det då bli med fotbollen kan man ju undra? Jag vet faktiskt inte ens själv. Men det är ju altid bra att hålla igång även om man inte känner att man ska fortsätta. Men jag känner mig fortfarande lite inspirerad inför nästa säsong, utan att jag ens har en aning om vad som kommer att hända. Vi får väl se vad som dyker upp och om det blir något, det är ju trots allt kul med fotboll. 

Nu har jag väl skrivit en inlägg för en veckas tid (igen). Närå, men den som läser gör det ju frivilligt, så den får skylla sig själv helt enkelt. Nu ska jag avrunda och krypa till kojs, snacka om skönt det är att sova när man väl somnar. Vi hörs, ha det fint!

Tisdag

Det är tisdag och det har väl varit en förhållandevis bra dag. Sov länge, fikade en bra frukost och gick sedan för att jobba. Det gick bra på jobbet och några större konstigheter skedde väl inte. Nog för att det finns bra knepiga människor, men de måste ju få finnas de också. Man får helt enkelt lära sig att handskas med såna människor, annars skulle man nog aldrig klara av att jobba med ett socialt jobb.

I vilket fall som helst så ska jag och Jossi ta en tur ner till Sundsvall imorgon. Jag ska lämna in min dator och se om det blir någon ordning. Just nu blir jag bara tokig på hur den är. Den funkar bra som tusan i övrigt, men så är det ju något med skärmen, förmodligen något glapp. Less som satan som jag blir så pratade jag med Jossi och vi åker ner imorgon. Sen hur lång tid det tar innan man får tillbaka den är en annan fråga. Man får väl hoppas att det går på garantin i alla fall, annars lär det kosta en del. Nog om detta, blir väl utan dator ett tag, men vad gör det, om man får tillbaka den fixad och bra.

Förutom en tripp till Sundsvall imorgon så ska jag jobba. Jag jobbar med Jossi imorgon igen och det kommer nog bli bra. Det är alltid kul att jobba med henne och tiden går snabbt. Jobbar rätt skönt pass de flesta dagarna den här veckan också. 14-20 kan man ju inte säga så mycket om. Man kan sova ut innan man börjar och man hinner med något när man slutar.

På torsdag ska jag och Jossi käka lunch med Sanna. Var vi ska äta vet jag inte riktigt än, men det är väl ingen konst att komma på det. Det blir väl vad man är sugen på för stunden. Sedan efter det ska jag hem och jobba kväll, aningen drygt. Men det blir bara kväll två dagar den här veckan så jag ska inte klaga. Det blir nog en bra vecka.

Nästa dag som jag är ledig är nästa torsdag. Ett bra tag till dess men vad gör man inte. Den helgen, vilken dag vet jag inte, är det tänkt att vi ska ha lagfest. Jag är ledig på lördagen men börjar 9 på söndagen. Vi får väl se vilken dag som det blir, men det känns lite drygt att kliva upp och öppna klockan 9 om man inte är så pigg. Men om det nu blir så är det något jag får ta, det är väl förmodligen sista lagfesten med gänget och den tänker jag absolut inte missa.

Tja, nu vet jag inte om jag kommer på något mer meningslöst att skriva. OTH får vänta. Har varken sett avsnitt 5 eller 6. Men den som spar hon har. Och om det blir så de tänker ta reda och kolla på min dator så lär jag ju inte få tillbaka den på ett tag. Så då kommer jag väl ha ännu ett avsnitt att glutta på. Det blir nog bara bra.

Gud vilket långt inlägg det blev. Inte direkt meningen. Men nu lär det ju inte skrivas på ett tag heller. Hehe, vi hörs! Ha det fint!



           Mm, Thailand! Dit ska jag minsann börja planera en resa. 

Ny vecka

Här sitter jag. Klockan är 01.14 när jag börjar skriva det här inlägget. Jag är rätt trött, men ska sova ut länge imorgon så får vi se om jag fortfarande kommer att vara så himla trött på dagarna. Jag har varit riktigt trött ända sen vi var till Turkiet. Väl i Turkiet sov jag mitt på blanka dagen, gick och la mig tidigt och sov rätt länge, ändå var jag fortfarande trött. Vi får väl se om det ger med sig, annars känns det som om det är nåt skumt i görningen.

Min dator är fixad. Formaterad och allt. Men fortfarande är det störningar ibland i skärmen. Förmodligen är det väl sladden inuti som har blivit lite knasig, alltså borde den lämnas in. Det är dock inget större problem och brukar ofta försvinna när man vickat lite på skärmen, men risken finns ju att den bara kommer att bli sämre. Så har jag möjlighet så ska jag förmodligen lämna in den och se vad de kan hitta på med den. Garantin räcker ju ett bra tag till och eftersom jag inte gjort nåt knepigt kan det ju inte vara någon konst.

Resan hem idag gick fint. Vi var väl hemma runt 17-tiden. Kändes lite trist att åka ifrån syrran, eftersom jag vet att det är rätt tufft där uppe. Men jag tror att det gick bra och kommer att gå riktigt bra också. Sedan vad man väljer att göra är upp till en själv och då får man bli stöttad i vilket man bestämmer sig för, det är inget mer med det. Jag tror i alla fall att allt kommer att ordna sig till slut, på ett eller annat sätt. Det brukar det (nästan) alltid göra.

Imorgon var jag tydligen ledig igen, lucky me! Dock så betyder det att jag jobbar resten av veckan och säkert några fler dagar innan jag får vara ledig en dag till. Men det är helt klart värt det. Jag har haft en veckas semester, kommer hem, jobbar två dagar och sedan åker jag till Umeå och är ledig imorgon också. Det låter väl aningen lyxigt. Dock känns det som att det var ännu längre sedan som jag var utomlands, men det är alltså snabbt man kommer in i vardagen igen.

Det hade inte kommit något OTH avsnitt förra veckan. Knepigt? Men det var väl förmodligen paus en vecka, så jag får hoppas att det kommer ett nytt den här veckan. GG hade tydligen inte heller kommit, men vad gör det. Jag var ju ändå inte hemma och den som väntar på nåt gott .... väntar aldrig (alltid) för länge.

Nu ska jag ta och bege mig mot sängen också ska jag gå och hälsa på mormor imorgon. Vad jag gör sen är inte bestämt, men förmodligen blir det något väldigt slappt. Glutta på någon film kanske, plocka upp packningen måste jag också göra, tusan. Men vi hörs! Sleep tight!


Helgen

Snart är helgen över. Eller det är ju en dag imorgon med men den ska vi ägna några timmar åt i bil. Vi är i Umeå just nu hos storasyrran, hon pluggar ju här. Vi åkte upp igår när Jossi slutat jobba och hela resan gick bra. Väl framme fick vi fika och det blev en hel del syskonprat, det var längesen. Jörgen skulle "vila" men somnade så vi satt kvar en bra stund och pratade, det kändes bra.

Nu ligger jag här och skriver några rader innan jag ska sova. Dagen har varit bra. Vi började med att åka och handla lite för att sedan åka bort och se på Umeå IK mot något lag från Kazakstan, alltså womens cup. Umeå spelade ut det stackars laget i första halvlek och ledde då med 6-0 i halvlek. Efter några byten inför andra var det inte en lika rolig andra halva av matchen, 6-0 blev slutresultatet. Därefter åkte vi hem, duschade och åkte sedan och käkade pizza, där vi trodde att de skulle visa fotbollsmatchen, alltså Sverige-Portugal, men icke. Så vi fick följa med en klasskompis till Madde hem och se fotbollen där, riktigt snällt. Efter fotbollen åkte vi hem och lirade lite kort, jag och Jossi vann såklart över Madde och Jörgen.

Imorgon skulle vi ta en promenad om vädret tillåter och sedan ska vi väl röra på oss hemöver i skaplig tid. Det har i alla fall varit en rolig helg hittills och vi lär ju komma upp hit snart igen då även alla andra man känner som bor här är hemma. De flesta har åkt härifrån för andra aktiviteter, så vi får väl träffa dem en annan gång.

Nu har jag inte ork att skriva mer. Har filosoferat lite och humöret är inte great. Men imorgon är en ny dag och bättre tankar. Sov gott!

Borta bra, hemma bäst

Det var så otroligt härligt att åka bort en vecka. Dessutom hade vi fint väder hela veckan, sånär på en liten skvätt regn en av dagarna. Det sken upp även den dagen och temperaturen låg väl runt 27 grader i skuggan. Vi hade nära till havet men nöjde oss ändå med att ligga vid poolen för det mesta. Shoppa gjorde vi bara en enda dag och det var otroligt skönt att få det bortgjort andra dagen. Vi hitta lite presenter till de här hemma och sen var det bra med det.

Även att jag och mamma blev utbjudna av varsin turk. Jag menar hallå? Mamma är faktiskt gift. Att jag blev frågad är väl en helt annan sak. Jag kunde inte låta bli att småflina åt att mamma också blev utbjuden, men hon tackade artigt nej. Otroligt hur de är egentligen, man kan ju misstänka vad de är ute efter. För mig blev det inte heller någon "dejt", jag var inte riktigt pigg under hela veckan, låg och sov mitt på blanka dagen.

Drygt var det i alla fall att ta bussen 01.15 (00.15, svensk tid) tid flygplatsen för att sedan spana runt där till 05.05 (04.05, svensk tid) då planet skulle lyfta. Tack och lov kom vi iväg i tid och vid 08.20 svensk tid landade vi på Midlanda flygplats. Skönt som tusan att landa där, också bli hämtad av Josefine, det kändes som att man var hemma på en gång. Tänkte ta en tupplur när jag kom hem, men istället packade jag upp mina saker och fick undan allt. Rätt skönt må jag säga och även fast jag nu sitter här trött som en sengångare så är jag nöjd med att jag inte sov något. Sedan blir det helt enkelt en otroligt skön sömn i min egna säng och jag skulle kunna lägga mig nu, men jag ska dra ut på det några timmar till.

Idag mitt på dagen åkte jag i alla fall in till stan. Fick hjälp av Polat med att formatera datorn och det tackar jag enormt för. Tur att det finns de som kan mer än vad man själv kan, helt enkelt. Känns bättre att sitta här nu när man vet att datorn är säker och att all skit som hade råkat dyka upp har försvunnit. Så tack så otroligt mycket för hjälpen, kompis! Nu är det bara några få grejer kvar som jag ska göra så är allt klart, det känns lyx, nästan som att datorn är som ny.

I alla fall ska jag ta och avrunda nu, känns som det blev ett rätt osammanhängande inlägg. Men ska plocka med och kika på lite bilder som blev tagna där nere nu, så får vi se om det kanske kommer in några sådana senare. See you!


RSS 2.0