Rubrik?

Det är tredje gången jag påbörjar det här inlägget. De två tidigare gångerna blev det typ en mil långt, osammanhängande och alldeles för känsligt.

Jag nöjer mig med att säga att det finns riktiga monster i den här världen, men det finns också så otroligt fina människor. Det är de fina människorna man ska ta vara på och trots att allt har varit som det har varit, så har jag de fina människorna kvar i mitt liv.

Jag har ett bra liv. Jag har en helt underbar familj och förutom det har jag de bästa vännerna man kan ha. Det är alltid så att vissa stannar och att vissa går, men sanningen är den att de riktiga vännerna stannar, oavsett hur du mår. Det har mina vänner bevisat. Jag vet att jag var förjävlig förut och jag förstår faktikst inte att ni stod ut, men jag är väldigt tacksam för det.

Nu skiter jag i det här. För även fast jag har påbörjat det nya stycket sisådär tio gånger så kommer jag ingen vart. Så istället ska jag ta och försöka sova, igen. Klockan är snart två och klockan åtta ringer min väckare, så det vore ju inte helt fel med några timmars sömn.

Det är över ett år sedan mormor somnade in. Jag saknar henne varje dag. Ögonen fylls med tårar nu när jag tänker på det. Jag måste ta mig i kragen och åka ut till minneslunden snart, det var alldeles för längesedan nu.

Sov gott allihopa. Natti

Torsdag

Har varit ledig idag. Dagen började jag med att jag hade tid hos kiropraktorn klockan 10.45. Var tvungen att gå dit och kika på mitt knä som fick sig en liten kyss när jag hade bråttom och sprang upp för trappan hos Jossi och Viktor. Hur som helst verkar menisken och ledband bra, det är ju bra. Däremot verkar det som att senan har fått en liten bristning eller något vid fästet. Men inte fan ska det vara något allvarligt. Det känns bara lite, men det är snart över. Fick lite laserbehandling och nu kyls det för fullt.

Efter det uträttade jag några ärenden på stan innan jag hade en mysig lunch med min bästis. Det blev lunch på rutiga och det var ju lite trist att det regnade, annars hade det ju varit mysigt att sitta ute. Förresten så förstod jag nästan att det skulle regna idag, jag menar, jag var ju ledig, så varför skulle det inte.

Senare åkte jag och handlade lite, efter det lagade jag mat och klockan fyra for jag en sväng till Birsta, återigen med bästis. Vi skulle hämta några skåpluckor på ikea och så vidare. Allt gick bra och snabbt, som vanligt när vi är där nere. Tror seriöst vi är de snabbaste på att springa igenom allt där nere.

Återigen till vädret. Jag har sex arbetsdagar kvar nu innan semester. Det är i helgen, lör-sön, sedan är det i veckan tis-fre, sedan ska jag ha tre veckor semester. Skulle ju dock inte förvåna mig om jag får dåligt väder på min semester med tanke på att alla andra har haft en sån fin semester i början av sommaren. Men självklart hoppas jag på riktigt fint väder, det vore helt underbart.

Har även blivit riktigt ambitiös känner jag. Har fixat nytt sparkonto och ska börja spara riktigt seriöst nu. Inte för att jag har bestämt riktigt vad jag ska spara till, men det är alltid bra med en bra kassa inför framtiden liksom. Har inte någon riktig koll på var alla pengar tar vägen egentligen, så det känns som att det här är en bra plan. Om den kommer att fungera eller inte får man väl däremot se, jag hoppas ju det i alla fall.

Så till ett stort ämne i min hjärna just nu. Jag kom ju in på skola, i Umeå. Jag är väldigt kluven om vilket beslut jag ska ta. Allt har både för och nackdelar. Men jag har ju bestämt att om jag bestämmer mig för att inte plugga just nu, så kommer jag att jobba och tjäna lite pengar och fara och resa. För det är ju trots allt något jag skulle vilja göra och det är nog klokt att göra det innan man börjar plugga i så fall. Vi får se helt enkelt!

Nu ska jag försöka sova. Imorgon är jag också ledig. Blir något ärende och lunch på stan, sedan blir det till att stå på marknaden med laget. 14-18 fick jag som tid och jag klagar faktiskt inte, det är hur lugnt som helst liksom.

Vi hörs! KRAM

Att leva

De som känner mig vet att jag är en person som funderar väldigt mycket. Kvällen har bestått av en del funderande, men faktiskt har jag mest funderat fram bra saker nu ikväll. Det måste ju bara vara ett gott tecken, när man funderar över saker som krossade en förut, men som får en att inse att man är så sjukt stark nu, när allt är över.

Saker som man har varit med om, de formar ju faktiskt en till den människan man är idag. För inte så längesen såg jag det som att mitt liv hade blivit förstört, men så har jag nu insett, att det inte alls är förstört. Under vissa perioder har mitt liv varit otroligt trasigt, men man kan inte gräva ner sig i allt det förflutna. Man får försöka se det som en misslyckad period, som man aldrig kommer att genomgå igen tack vare erfarenheterna man har fått sedan tidigare, vare sig de är bra eller dåliga.

Jag vet att jag var så otroligt hemskt under en period, innan jag tog itu med en hel del saker. Man såg inte själv hur illa det tog på sina nära och kära runtomkring. Det är så otroligt hemskt, men det är samtidigt så det är. Man ser inte alltid själv hur illa man själv beter sig och därmed hur illa människorna runtomkring tar vid sig. Men nu i efterhand kan man skämmas, även om det kanske inte gör någon nytta. Men vad som är värt att nämnas är att hur mycket jag än skäms och hur mycket jag än ber om ursäkt, så vet jag innerst inne att människorna omkring mig har stannat av någon anledning - m i g.

Det får mig att inse att jag har så himla fina människor runtomkring mig. Människor som älskar mig för den jag är och låter mig vara den jag är. Det är nästan så man får en tår i ögat bara man tänker på det. Tänk att jag av alla, trots att jag har betett mig väldigt illa ibland, får behålla dessa fina människor i mitt liv. Det känns fint och kanske är det trots allt så, att jag faktiskt förtjänar dessa mäniskor ändå.

Mitt liv är alltså inte förstört, snarare tvärtom. Med flera erfarenheter rikare, både bra och dåliga, står jag nu här, starkare än jag någonsin gjort. Jag har börjat vända det förflutna ryggen, har släppt det från mina egna axlar och även om man ständigt påminns, så vet jag innerst inne att det är jag som har vunnit. Jag mår bra nu, det är det som räknas.

Jag mår bra och jag har insett att det är såhär det ska kännas att leva - på ett bra sätt.

Tisdag

Veckan har börjat med jobb. Igår jobbade jag 14-19 och efter det var vi några stycken som skulle fara och mysa vid Åmsjön, vilket snabbt blev ändrat till Älandssjön, eftersom det redan var typ hundra pers vid den förstnämnda sjön. Hur som helst blev det jag, bästisJossi, Hanna och Linnéa som grillade marshmallows och hade det allmänt mysigt.

Idag for jag in till stan och växlade pengar till jobbet. Efter det blev det en stund på stan med båda Jossi, snacka om att jag har tur som har två stycken! Inget blev inhandlat, förutom lite grann på systemet inför helgen. Hade ju först tänkt att ha en rätt lugn helg i helgen, men det blev ändrat idag, nog för att jag ska vara skötsam.

Nu tänker jag återgå till gårdagen igen. Fick höra att alla hade fått reda på om man kommit in på skola som man hade sökt eller inte, så jag var såklart tvungen att gå in och kika direkt. Jag hade sökt en hel del grejer, som första val hade jag valt socionom, vilket jag också kom in på. Blev dock ganska förvånad att det var tack vare högskoleprovet jag kommit in. Hur som helst, i förrgår, så var jag så bestämd att jag inte skulle läsa om jag kom in, men igår var jag definitivt inte lika säker, så jag måste ta mig en funderare och se vad jag bestämmer mig för.

Imorgon är jag ledig. Då blir det upp tidigt och åka till Birsta med bästis! Det blir nog en snabbvisit som vanligt, det brukar inte bli så många timmar där nere. Eftersom det ska vara fint väder imorgon också är det ju bra om det går snabbt. Ska bara köpa någon tavellist eller vad det heter, sen får vi se om jag hittar något mer. Ska även hinna förbi farmor en sväng eftersom hon fyller år, sedan ska det göras lite annat och planeras lite ;)

Jag tänker då bara säga det, snacka om att man har fina människor omkring sig. Det är sjukt hur bra man kan ha det egentligen! Jag mår bra nu, JAG MÅR BRA!

Vi hörs! Ha det fint! KRAM




Helg

Igår, fredag, började jag dagen med att luncha med Jossi. Efter det skyndade jag mig hem till Jossi och Viktor och vattnade deras blommor, eftersom de är bortrest till söndag. När det var fixat for jag på coop och handlade, tror seriöst inte att jag var där inne mer än fem minuter, snabbt som tusan gick det. Snabbt ut till Älandsbro och dumpade av grejerna på macken, sedan rusa hem och byta om och vara på jobbet prick klockan två. Snacka om att det var en jäktig förmiddag, men dock med en mycket mysig lunch, så det övervägde nog det mesta.

Jobbade från två till sju och direkt när jag slutade gick jag hem och packade. Något stressad packning blev det, eftersom Jossi ville komma iväg, men nog överlevde jag det minsann. Först hade vi tänkt att vi skulle åka ner på gatufesten, men när vi sedan insåg hur mycket pengar som skulle gå åt till det, så bestämde vi oss istället för att åka till Övik och så blev det. En mysig fredag helt enkelt och det var faktiskt skönt att komma bort lite, även om det bara var för en natt.

Vi var ju tvungna att åka hem idag, eftersom jag skulle börja jobba klockan tre. Landade väl innanför dörren här hemma någon gång innan klockan ett. Resan både dit och hem gick bra, även fast det inte var långt ifrån att en fågel hade kraschat rakt i rutan, men tro fasen att vi missade, den måste ha blivit lika rädd som jag när Jossi skrek till. Tur att vi slapp en fågel i rutan i alla fall, hade väl inte varit sån kul start på resan annars.

Idag har jag jobbat från tre till nio. Blir samma sak imorgon, eftersom lillasyrran konfirmerar sig. Så jag fick lov att ta på mig kväll imorgon också så jag hinner vara med i kyrkan och äta god mat och grejer. Känns lite segt att av de 19 dagarna jag jobbar den här månaden, så jobbar jag 9 st kvällar. Men det är ju i och för sig bra pengar det med, men det blir lite segt i längden.

Hur som helst for jag en sväng till Laura efter att jag hade slutat. Det kördes stad, land och rike och det  blev en trevlig stund. For efter det till Jossi, för att sedan runt halv ett, ett, åka till Sundsvall för att hämta hem lite folk. Landade väl innanför dörren här hemma någon gång vid två och nu har jag lite problem. Hade varit skönt om man hade kunnat slockna på en gång, men så var ju inte fallet. Känns som att det kommer att bli en rätt seg dag imorgon, men det får jag stå ut med.

Jag säger bara det, tre veckor kvar, sedan har jag tre, i mina ögon sett, välförtjäna semesterveckor. Ska bara njuta och må av att vara ledig! Det ryktas om Stockholm v.33 också, men vad som händer där, det vet man aldrig ;)

Nu ska jag försöka att sova igen. Ska befinna mig i kyrkan klockan elva imorgon.

Hoppas att ni har det bra och sover gott. Jag vet att jag är sjukt dålig på att uppdatera, men sån är jag! Natti.


Torsdag

Överlag hade jag en bra födelsedag igår, trots att jag jobbade kväll 15-21. Hur som helst så hann jag få mycket gjort innan jag började jobba och efter jobbet fick jag äta tårta som alla andra, vilket inte satt helt fel. Men givetvis så är det någon som ska vara kvar och se något travlopp, så jag får inte stänga förrän 20 över nio, vilket var frustrerande. Det tar nog lång tid att stänga i vanliga fall, så nu dök jag väl innanför dörren här hemma runt tio.

Imorgon blir det i alla fall tårta igen med tjejerna. Ska bli mysigt. Tror det blir till att köpa tårta, med tanke på missödena som har varit tidigare år för min del, när det gäller att baka tårta. Äter inte hunden upp tårtbottnarna, så börjar det tydligen brinna i ugnen. Det är inte alltid lätt. Därför tänker jag ligga på latsidan och köpa tårta imorgon.

Ska även fixa till på lördag imorgon, jag och Jossi. Helt sjukt vad tiden har gått snabbt, men jag tro att det blir en helt fantastisk helg!

Idag ringde klockan runt nio. Men eftersom jag somnade rätt sent igår, innebar det att jag försov mig. Får sms fem i tio och flyger upp ur sängen, Jossi och Viktor skulle ju komma och hjälpa mig med lite grejer klockan tio. Hur som helst gick det bra och hyllorna och tavlan som har stått här på rummet i ett hörn ett tag (ett halvår) är äntligen uppe. Fick en fin klocka av mamma och pappa också att ha på väggen, så den satte vi också upp. Jag är riktigt nöjd faktiskt. Nu är det bara en spegel som saknas, så känns det som att det mesta faktiskt är färdigt. Kanske något att ha på hyllan ovanför sängen vore något också, det får jag fixa. Fixade ett nytt ljusfat också, rätt enkelt, men jag tycker att det var blev ganska gulligt ändå.

Så nu har jag nyss dragit en storstädning av rummet. Plockade även ordning på tvätt också, som legat ett tag. Förutom allt det har jag även hunnit med att klippa mig, handlat och .. handlat. Det känns som att det har varit en rätt stressig dag, men nu är allt som uppdukat för en bra helg tror jag. Några småsaker kvar bara, sen är allt klart.

Nu ska jag ta och äta, sedan byta om och åka på träning. Efter det blir det bara till att mysa, ensam! Det kommer att bli så himla skönt att bara få slänga sig i soffan och ta igen sig efter några stressiga dagar.

Passar väl på att slänga in några bilder så ni får se hur det blev tillslut.

 

 

 

Jag är dock jävligt usel på att ta bilder, det är liksom inte min grej, ber om ursäkt för det!

Vi hörs! Kram!


RSS 2.0