Torsdag

I måndags kom vi hem från Oslo. Var tvungen att kliva upp halv fem för att hinna med bussen som gick 05.10. Flyget lyfte 6.45 och vi landade en timme senare. Hela helgen var kanon och vi hann med så mycket på så kort tid. Det var otroligt skönt att träffa tjejerna igen, riktigta vänner. Så efter en helg i Oslo kände man sig rätt utvilad. Trots en lång dag var det dags för träning på kvällen och jag joggade hela, eftersom jag inte kan köra för fullt än.

I tisdags var det också träning. Då hade jag lite känningar i halsen, så tog det väldigt lugnt, småjoggade/gick. Innan dess hade jag jobbat och det gick väl bra.

Igår vaknade jag upp med halsont och feber. Jag som inte varit sjuk på länge var helt knäckt. Gick ner och jobbade ett par timmar så pappa kunde gå hem och vila, så jobbade han sedan resten av mitt pass, det tackar jag för. Idag har jag varit ledig, Jossi stackarn har jobbat även fast hon är risig. Jag är ledig imorgon också, men fortsätter det såhär kanske jag får rycka in istället för Jossi. Vi får se helt enkelt.

Det känns ju typiskt att man ska vara sjuk nu när man börjat få ordning på allt annat. Hoppas verkligen att förkylningen går över. Det är hemmapremiär på onsdag och den vill man ju inte missa. Men är man sjuk så är man och då får man ta det som det är. Vi har träning på måndag och jag har som mål att vara fit då.

Nu tänker jag dock gå och lägga mig. Ta lite piller innan så man kanske kan sova någorlunda. Sedan hoppas jag på att jag vaknar upp och att halsen känns bättre och att jag inte har någon feber, det vore guld värt. Humöret och allt skulle kännas så mycket bättre då.

Ni får väl ha det så bra. Bye.

OSLO

Hade inte tänkt att skriva något inlägg under tiden jag var här, men Jossi gjorde det så jag tänkte att jag inte skulle vara sämre.

Igår var vi i alla fall framme runt 16-tiden här hos tjejerna. Vi började ganska snart med maten som den gången blev tacos, mhm. Det var väldigt gott och kvällen fortsatte efter det med en massa godis och singstar. Dessutom pratade vi en massa om både det ena och det andra. Mycket struntprat blev det väl också, rätt roligt ändå. Vi gick och lade oss skapligt eftersom de flesta var trötta, speciellt jag och Jossi efter resandet.

Imorse klev vi väl upp runt 10-tiden och åt frukost. Efter det gjorde vi oss i ordning för en rundtur i Oslo! Snacka om att vi har gått långt och mycket idag, men det var det värt. Vackert väder sånär som på en liten regnskur när vi var i parken. Vi tittade bland annat på slottet och nya operan. Det var rätt intressant och mycket folk. Vi tog en solpaus på Aker brygge också, väldigt trevligt och skönt. Alldeles soligt och havet alldeles intill. Jag och Emma passade på att dra av en cheeseburgare när vi ändå var i närheten.

Nu ikväll var vi på en indisk restaurang. Det var väldigt gott och mättande. Första gången jag ätit indisk mat och det satt fint. Efter det tog vi en sväng förbi någon mataffär, vi handlade lite jordgubbar och lite annat smått och gott.

Imorgon hoppas vi på fint väder. Då ska vi åka till Vigelandsparken och njuta av solen. Vi hade också tänkt att grilla när vi ändå är där. Så morgondagens middag kommer att bestå av hemmagjord potatissallad och grillad kyckling, mums.

Nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Ska köra ABBA singstar nu och äta jordebær med socker och fløte, det ska bli koseligt. HADE


Lite bilder från dagen



Parken


Parken


Slottet




Operan


Middagen


Torsdag

Känner inte mig speciellt peppad till att skriva en massa inlägg längre. Men nu kände jag mig lite tvungen eftersom det var ett tag sedan sist. Det dröjer nog ett tag till innan jag skriver nästa gång så det är väl lika bra.

I alla fall så har jag jobbat i veckan. Var ledig igår och då åkte jag och fiskade, snacka om avkoppling. Lugn och ro, fin miljö och inget som stör. Så idag har jag jobbat igen och det har varit rätt mycket folk. Men det är röd dag = bra betalt. Känns som det kommer bli en hyffsat fin lön för maj månad.

Imorgon klockan 7 sätter jag och jossi oss på bussen till Sundsvall för att sedan ta tåget till Stockholm och till sist flyga till Norge. Snart kommer vi! Ska bli skönt att åka bort några dagar. Det känns nästan som man ska åka utomlands eller något, så skönt känns det. Också får man träffa tjejerna, det bästa av allt!

Ja, annars har jag väl inte så mycket att säga. Är less och stressad över att jag inte kan träna än. Baksida lår är för jävligt att ha att göra med alltså, när det jävlas. Får väl se om vi får någon ordning på det framöver, kanske redan ikväll. En bra början skulle ju inte sitta fel åtminstone.

Nu ska vi snart åka och köpa lite grejer till resan imorgon, sen ska vi väl åka på träningen. Första träningen ute i Stigsjö på riktigt gräs! Känns grymt. Så otroligt skönt gäng man har att göra med, både tränare och spelare, guld värda allihop!

Men ni får ha det så bra då, så kommer jag hem på måndag. Hejs!

Söndag

Jag kan inte annat än att applådera tjejerna. Lite trevande inledning men det tog inte lång stund innan de visade var skåpet skulle stå. BK80- IF ÄLGARNA 0-8!!!! Säger inte så himla mycket mer. Självklart hade jag velat spela, men jag måste tänka på hälsan först. Jag ska snart bli bra. Tänkte försöka börja träna den här veckan igen och hoppas på att man återigen är fit. Visst var matchen bra, men vi kan så mycket bättre. Det känns som att allt blir bara bättre och bättre.

För övrigt så jobbade jag några timmar imorse. Sedan kom platsis och Madde tidigare så vi kunde åka på matchen. Snälla är de allt! Tänk vad de ställer upp för oss.

För en stund sen hämtade vi mamma och pappa. Snacka om att det är skönt att de är hemma igen. Har varit en rätt hård vecka, men nu lugnar det förmodligen ner sig en aning. Man kommer nog inte känna sig lika stressad längre, över allt vad det nu är.

Till helgen åker jag och Jossi till tjejerna i Norge. Det ska bli skönt att åka bort lite. Slappna av på riktigt och bara ha det kul och mysigt. Jag missar två jobbdagar, men det drabbar ingen fattig. Jag har råd att missa ett par dagar för att träffa tjejerna, helt klart! Längtar faktiskt enormt mycket!

Nu ska jag ta och hoppa i säng. Vi hörs! Natti.

Fredag

Efter en stressig vecka så lider det nu mot helg. Skönt med tanke på att mamma och pappa kommer hem på söndag. Ska gå till mormor en sväng innan jobbet imorgon tänkte jag och ge henne lite som vi handlat. Sedan ska jag som sagt jobba kväll och sedan på söndag är det lite jobb innan det bär iväg på match.

Som det kanske redan är känt kommer jag inte spela matchen. Har fortfarande ont i baksida lår och det känns bäst att vila och se om det blir någon ordning. Jag vill ju såklart spela första hemmamatchen. Den är 3 juni så det är inte alldeles otroligt att jag är fit for fight då. Det är åtminstone mitt mål, så vi får väl se hur det går med det.

Eftersom jag inte ska spela på söndag så ska jag köra istället. Det går väl säkert bra men det känns lite drygt att det är upp mot Ramsele vi ska spela. Det kommer att ta drygt 2 timmar att köra, men man överlever väl det också. Får såklart trevlig sällskap också, så det kommer nog att gå finfint.

Jag hoppas dock att det ska bli fint väder på söndag. Vore lite trist att sitta och titta på fotboll i ösregn. Enligt prognoserna ser det helt okej ut, men man vet ju som sagt aldrig. Varma kläder ska jag i alla fall ha! Tacka vet jag vinterjackan vi fått i laget och allt annat.

Näe, nu ska jag bara ta det lugnt, njuta av att kunna andas ut några timmar. Sedan ska jag lägga mig skapligt. Vi hörs! Ha det bra.

Tisdag

Det är tisdag och jag är less. Alltid ska något jävlas. Nu blir det vila ett tag, så kanske man är på gång snart igen.

För övrigt ska jag ta och sova, så jag orkar jobba imorgon. Ses

VINST

Vi vann våran första match för säsongen. Utan att ha spelat någon träningsmatch så tycker jag att vi gjorde det riktigt bra. Visst att första halvlek var lite skakig och det är väl inte så konstigt på grund av nervositeten. I andra rullade det på bättre. De rullade boll riktigt fint faktiskt och sedan kom vinnarmålet på frispark.

Vi vann alltså matchen med 1-0 borta. Det var väl inget resultat som speglade matchbilden om man ska vara ärlig. Men vi är nöjd med tre sköna poäng och nu är det bara att fortsätta ladda till nästa. Med en match i kroppen känns det som att det bara kommer att bli bättre och bättre. Vi hade ju väldigt mycket boll i denna match, framför allt i andra halvlek. Man skulle kunna säga att det var spel mot ett mål. Men avsluten var inte riktigt skärpta, men det kommer det kommer.

Ett kort referat. Lirade första halvlek, men klev av inför andra. Fortfarande känningar i låret, vilket gör mig väldigt frustrerad. Men det enda man kan göra är att ta det lugnt, det löser sig tillslut. Man lever alltid på hoppet och det känns som att det här kommer att bli riktigt bra till slut. Vila morgondagens träning så ska jag nog vara helt fit snart.

Nu ska jag avvika. Ska bli skönt att lägga sig i sängen och sova gott! Vi hörs!



Så otroligt bra gäng!

PEPPAR

Säger inget mer ..

Jorå! Jag ska snart göra mig klar för att gå på jobbet. En lång väntan lär det bli fram till klockan två. Jag är redan nervös som tusan. Vaknade flera gånger i natt och hoppades bara att klockan var så mycket så att det bara var att kliva upp. Men icke, jag fick försöka somna om flera gånger och tillslut ringde klockan.

Tänk vad lustigt. Jag som i vanliga fall brukar vara den som vill sova länge och mycket. Nerverna sätter sina spår säger jag bara. Undra när jag var såhär nervös för en match senast? Det var nog väldigt längesedan. Men det är bara att vända det till något positivt. Det släpper nog så småningom när vi kommer i gång. Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att vara nervös så.

Näe, nu ska jag äta upp min frukost, sedan ska jag göra lite mer nytta! Kommer kanske ännu ett inlägg ikväll, om matchen och så. Ha en bra dag i det fina vädret, för det tänker jag ha! Heja älgarna.

Lördag

Idag har jag käkat lunch med Malin Jonsson och vi ventilerade lite känslor för morgondagen. Tänk att man kan vara så himla nervös för en match! Men det är kanske inte så himla konstigt ändå, med tanke på att vi är ett nytt lag. Det har dock sett bra ut och känts bra på träningarna, så jag tror att det inte ska vara någon större fara.

Efter lunchen skjutsade jag mamma och pappa till tåget. De skulle åka till Stockholm, för imorgon åker lyckostarna till Rhodos. Det är i och för sig någon kurs med jobbet, men det är fortfarande utomlands. Hoppas att de får fint väder, annars är det ju liksom ingen mening.

Sedan avslutades dagen med att jag jobbade kväll. Slutade vid nio och här sitter jag nu. Har spring i benen och hoppas på att jag kan lira imorgon. Har haft lite ont baksida lår, men det känns bättre och bättre, så hoppet lever. Den som lever får se som man brukar säga!

För övrigt ska jag öppna imorgon på jobbet. Jobba till två och åka direkt till samlingen. Det är rätt skönt att vi spelare inte ska köra, för man är bra trött efteråt. Viktor ska köra för oss, så både Selma och Sofia kan åka med. Det är bra så slipper man tänka på att de är hemma ensamma.

Så de som vill kika på våran match imorgon kan ju masa sig till Bjärtrå klockan 17.00. Annars kan ni tydligen följa den online på www.ifalgarna.com .. väldigt spännande, hehe.

Närå, nu ska jag ta och bege mig. Ska snart ta och hoppa i säng och ladda. Vi hörs! Hejja.

Torsdag

Idag är det torsdag och det skulle egentligen varit en av mina två lediga dagar den här veckan. Men eftersom Madde och Jörgen skulle kolla på ett par hus fick jag lov att rycka in. Det är självklart att jag rycker in, med tanke på hur mycket hon ställer upp för mig när jag har något med fotbollen och så vidare. Dessutom jobbade jag bara två timmar, så det var väl inte hela världen.

Ikväll var det dags för sista träningen innan första matchen. Det kändes väl helt okej, men allt kan alltid bli bättre. Tänk om man kunde sluta vara så kritisk och bara nöja sig med det som man gör bra. Det känns så himla otroligt att det är match på söndag! Snacka om att det kommer att vara pirrigt. Man är så himla spänd över hur det kommer att gå och så vidare. Det är bara att peppa!

Imorgon är jag ledig, så då ska jag verkligen bara njuta av att ta det lugnt. Ska även njuta av att vi inte har någon träning sent imorgonkväll! Nog för att jag alltid har accepterat det och man har varit taggad när man väl kommer dit, men det tär faktiskt väldigt mycket på både kropp och själ. Så det blir skönt att vara fri på helgerna förutom när vi har match.

För övrigt så har jag väl inte allt för mycket att säga. Ska bli skönt att hoppa i säng! Jag bäddade dessutom rent idag, vilket gör det ännu mer underbart att lägga sig. Så ni får ha det så bra så hörs vi, hejja.

Onsdag

Idag är det första dagen på länge som jag har kunnat sova ut. Det var riktigt skönt vill jag lova.

Igårkväll var det träning och det gick väl bra. Det är helt sjukt att det bara är fyra dagar kvar till våran första match. Jag kommer nog att vara hur nervös som helst, men det ska man väl vara också.

Det känns lite träligt att mamma och pappa åker bort. Det blir rätt mycket att göra, men som tur är så är ju Madde också hemma. Hon hjälper säkert till med Selma. Dessutom har vi match både nu på söndag och nästa, alltså precis när de är borta. Har varit lite struligt att byta på jobbet, men det verkar som det mesta har löst sig i alla fall. Känns bra.

Jag känner att jag är alldeles för stressad nu. Det är över jobb och fotbollen mest. Det är alltid en massa planering som krävs för att allt ska fungera. Madde har varit jättesnäll och kunnat jobba kväll mycket nu när vi har haft träningar och så vidare. Blir bra när Linnéa också kommer hem, så har man fler att byta med. Men jag ska försöka stressa ner lite, för det känns att kroppen inte tål stress.

Har precis sett gossip girl och ska bege mig till jobbet alldeles snart. Ska bara byta om och göra mig i ordning så är det kvällsjobb som gäller. Det går säkert bra som vanligt, blir nog dock till klockan tio idag.

Nu ska jag kila! Tänkte bara säga att jag älskar mina vänner och min familj över allt annat! Hejs.

Tisdag

Idag är det tisdag. Jag har jobbat 8-14 och nu tänkte jag lyxa till det med det nya oth-avsnittet. Möjligtvis också gossip girl.

Igårkväll var det fotografering och träning som gällde på kvällen. Lite drygt att fotograferingen tog sån himla tid. Vi fick i alla fall skynda ner till Ncc och det blev en lite kortare träning än det var tänkt. Men det gick rätt bra tillslut ändå.

Ikväll är det också träning i Ncc. Eftersom Jossi jobbar till 19 kommer vi att få åka själva och kanske kommer vi några minuter sent. Men hon kan ju också ha tur att få gå några minuter tidigare så löser sig säkert allt också.

Nu ska jag avrunda. Kort och tråkigt inlägg, enjoy! Hejs.

Söndag

Igårkväll var det inge bra kan jag meddela. Vet inte vad det var eller är frågan om. Igår mådde jag jättedåligt på kvällen, illamående, ont i skallen och kunde inte röra mig utan att det kändes som jag skulle kräkas. Så det var bara till att lägga sig tidigt .. synd med tanke på att jag gjort dipp och så vidare. Men det får jag väl njuta av någon annan gång.

Idag har jag jobbat några timmar mitt på dagen. Efter det har jag mest tagit det lugnt och kikat på fotboll eftersom jag inte mått hundra idag heller. Först nu känner jag att det börjar bli någorlunda bra. Det är ju väldigt bra med tanke på att vi har träning imorgon och på tisdag.

Imorgon ska jag jobba förmiddag. Passade bra både för mig och plastis att vi bytte pass. Egentligen skulle jag alltså ha jobbat kväll. Blir bra med tanke på att vi har fotografering med fotbollen och träning därefter. Jag kommer då kunna träna alla träningar den här veckan och det känns kanon.

Om en vecka åker mamma och pappa på Rhodos på kurs. Vi kommer nyss att ha spelat våran första match och kommit hem. Det kommer nog bli en rätt tuff vecka, men det kommer nog att ordna sig. Vi får hjälpas åt och dessutom är ju Madde hemma nu, vilket hon inte var under tiden de var i Thailand. Sofia är också hemma så hon kommer också att kunna hjälpa till.

Nu ska jag avrunda, se 90210 och sedan sova. Hejja!


Lördag

Igår var det den sista fredagsträningen. Nu kommer vi att köra måndag, tisdag och torsdag ett tag framöver. Ska bli skönt att inte ha någon träning på helgen faktiskt. Även fast jag tycker att det är väldigt roligt så är det skönt att ha helgen fri. Nu får vi väl se hur bra det fungerar med jobbet och träningarna. Men det känns som att det kommer att lösa sig fint.

Efter träningen blev det minikrogen i vanlig ordning. En rätt kort visit vilket var skönt med tanke på att jag skulle upp och öppna imorse. Vi skjutsade hem både Lollo och Malin sedan var det hopp i säng. Kan inte begripa att man kan vara så himla hungrig efter träningen egentligen, men det är man.

Idag var det då jobb på förmiddagen som sagt, slutade klockan tre. Nu sitter jag hemma, har precis ätit. Blir en lugn kväll för min del. Kan tänka mig att det blir en hel del fotboll som vanligt, vilket jag tycker är helt okej. Känns som man inte orkar göra allt för mycket när man jobbar.

Sedan kan jag säga till mina norrisar och syrran att jag bloggar ett tag till. När jag känner att jag har lust. Just nu längtar jag efter lite ledigt. Kommer jobba tre helger på raken nu. Efter det blir det däremot Norge! Ska bli skönt att resa bort några dagar och träffa tjejerna.

Nu ska jag fortsätta att njuta av dagen! Ha det bra!

RSS 2.0