Tentaplugg

Ja, mitt liv består mestadels av tentaplugg just nu, men imorgon är det tack och lov över!

Jag tänkte vara duktig idag, så jag ställde klockan på 9 och tänkte kliva upp och börja redan då. När jag sedan väl vaknar är klockan elva och jag har inget minne av att klockan ens har ringt? Måste väl kanske ha slagit av den i sömnen eller något, riktigt knepigt. Ska man se det positivt fick jag ju lite sovmorgon i alla fall, haha.

Näe, nu ska jag ta och göra mig i ordning. Tror att jag ska fara ner på skolan och skriva ut ett par grejer och sedan är det plugg ända till jag inte orkar mer. Jag är både nervös och inte inför tentan. Jag menar, man kan bara göra sitt bästa och mer än så är det inte, men det vore så sjukt jobbigt om man inte skulle klara det och ha omtenta sedan.

Näe, gott folk! Hoppas att ni får en mer roande dag än vad jag kommer att ha! :) KRAM

Äntligen

Nu har jag äntligen läst igenom alla powerpoints och sammanfattat dem lite grann. Nu ska jag faktiskt släppa plugget för idag. Har suttit sen klockan ett, så det känns som att hjärnan är rätt mör nu. Däremot så känns det ju bra att man har kollat igenom allt och att man har en till dag kvar, imorgon, då man kan titta på det mera.

Får hoppas att i alla fall någonting har fastnat nu. Tog en paus och såg idol, det var välbehövligt. Har även hunnit tvätta under tiden jag suttit med plugget. Känns ändå som att jag har haft en rätt effektiv dag.

Ska ta och bädda in nu, så att jag har det gjort och slipper göra det när jag väl lägger mig. Funderar starkt på att kliva upp tidigt imorgon och sätta mig igen. Man har väl inte så mycket att förlora på det? Känns bara som att man skulle tjäna på att göra det. Vi får se helt enkelt, kanske överraskar jag och kliver upp när Linnéa åker till skolan, who knows.

Sedan måste jag bara säga det, ni vet känslan när man längtar efter något, men det känns ändå inte helt verkligt att det ska ske? När något sedan väl blir väldigt självklart och verkligt - då känns det bra i magen.

Folk måste tro att jag är knepig med tanke på sista meningarna, men det finns nog någon som fattar också :D

Nu ska jag göra en kopp te och unna mig att se på de nya avsnitten av gossip girl och one tree hill. KRAM


Onsdag

I natt kunde jag i alla fall sova. Sov som en stock ända fram till klockan ringde och då ville jag verkligen inte kliva upp. Låg och snoozade, men till slut var det faktiskt dags att kliva upp och klä på sig. Hade det inte varit för att jag skulle träffa Josse på stan så hade jag nog legat kvar ett par timmar till.

Fick småspringa till bussen, sen som man alltid är, men jag hann i alla fall med den. Träffade Josse vid bussen, sedan tog vi en sväng och kikade runt lite och efter det åt vi lunch. Det blev en massa prat om mycket, men faktiskt lite grann om tentan också. En riktigt trevlig stund faktiskt :)

Tror att man måste försöka att inte stressa upp sig över tentan. Man får ta det lugnt, ägna tid till att fundera och sedan göra sitt bästa helt enkelt.

Nu ska jag ta och kika på lite powerpoints och plugga. Sedan ska jag nog ta en paus och unna mig att se one tree hill som kom idag :) Efter det är det väl bara till att plugga ännu mer.

Har tvättid klockan två också. Det gäller att vara effektiv, många bollar i luften.

Vi hörs! :) KRAM

Lättnad

Nu känner jag mest en lättnad över att den muntliga redovisningen är avklarad. Men morgonen var inte helt utan krångel, för min del..

När jag har lite småbråttom, springer ut till cykeln känner jag verkligen hur otrolig kallt det är ute. Det måste ha varit minusgrader i natt igen, usch och fy. Solen sken, så man tänkte att det kanske inte var så kallt. Klockan började närma sig åtta och jag kände mig lite småstressad. Så jag sätter på skyddet på sadeln så att man inte skulle bli kall om rumpan och ska låsa upp låset, så får jag inte upp det? Det hade fryst!!! Tack och lov att Linnéa fortfarande var hemma och kunde hjälpa mig.

Man kan ju dock säga att jag hann tänka en hel del tankar innan man kom iväg. Min grupp skulle ju nämligen redovisa först av alla och hur hade det sett ut om jag inte kommit sent eller inte ens kommit fram? Som tur var fick vi upp låset och jag cyklade för glatta livet ner till universitetet och kommer in lagom för att hinna lugna ner mig lite innan det var dags att börja.

Fy vad nervös jag var, men det gick himla bra faktiskt och gruppen gjorde det fantastiskt bra. Jag är faktiskt riktigt nöjd. Nu är det avklarat och man kan slappna av lite. Egentligen borde jag plugga till tentan, men jag orkar faktiskt inte idag. Det har varit en himla lång dag med en massa information att ta in och jag får förlita mig på att onsdag och torsdag kommer att ge mig lite större klarhet innan fredag.

Jag och Linnéa har även städat av lägenheten. Riktigt skönt. Det himla fint här hemma nu faktiskt! :)

Nu ska jag ta och fixa lite käk och sedan bara njuta av en lugn och skön kväll! Vi hörs :) Kramar.

Tisdag

Det blev inte många timmars sömn i natt. Även fast jag var riktigt trött när jag la mig någon gång strax efter elva så kunde jag ändå inte somna. Låg och vred och vände på mig ända fram till klockan var tre, sedan somnade jag. Men det var inte så kul när klockan ringde klockan sex imorse då inte.

Hur som helst klev jag upp vid halv sju, riktigt stolt över mig själv faktiskt. Brukar alltid ligga och dra mig in i det sista, så det alltid blir stressigt på slutet. Nu har jag hunnit med att äta frukost i lugn och ro plus att jag har hunnit kolla igenom redovisningen.

Nu väntar en lång dag på universitetet. 8-17 är det schemalagt, men jag hoppas att det kanske går lite snabbare än så. När jag kommer hem ska jag och sambon röja av lite här hemma, sedan blir det till att börja läsa lite inför tentan.

Jag säger ju att den här veckan nog kommer att gå snabbt. Men det börjar pirra lite i magen inför tentan. Man känner att man kanske inte har det greppet om allting som man behöver, men man har ju två hela dagar på sig att sitta och försöka få in det ordentligt. Ska bolla lite idéer med Josse imorgon över en fika, så då kanske fler saker faller på plats.

Längtar redan till nästa vecka. Det ska bli så skönt när det här är över och man kan pusta ut och sedan ta sig in i nästa moment. Jag tror att det kommer att vara lite mer intressant än det som vi håller på med nu i alla fall, eller jag hoppas det åtminstone.

Näe, nu ska jag ta och kila, men innan det tänkte jag bara skriva Grattis Josse! :), tråkigt att kanske ha seminarium hela dagen, men du får kanske en bra födelsedag ändå! :)

Vi hörs. Kramar!

Shit..

När man sitter och försöker köra ett tal inför sig själv och inte ens tar sig igenom det då, hur ska det då gå när man gör talet inför andra? Nej, helt seriöst. Måste läsa om och om igen, för att se om det fungerar bättre. Har suttit ett bra tag nu och inledningen känns någorlunda okej nu i alla fall. Resten får jag fortsätta med.

Kanske blir det till och med att prova köra min del inför min sambo? Det kanske vore en bra övning, se om man klarar det åtminstone.

Helt ärligt så tror jag att det kommer gå bra ändå, men man stressar alltid upp sig så mycket innan. Först ut av alla grupper och först ut av alla som ska prata, jag är inte van det, men tror att det är en bra lärdom. Man måste ju våga för att utvecklas som man så fint brukar säga.

Näe, jag ska unna mig att se idol nu, kanske en popcornpåse, sedan är det dags att fortsätta öva. Tentaplugget får ligga åt sidan någon dag till, det är som det är helt enkelt. Ska ju träffa Josse på onsdag och se över det hela lite grann, bra att ha någon att bolla tankarna med :)

Vi hörs, förmodligen imorgon, när allt är över! :)

Måndag

Solen skiner i Umeå idag! Det är inte speciellt många dagar de senaste veckorna som det har varit sol, det har mest regnat. Så det ger en lite extra energi att vakna och se att solen skiner, man blir gladare på något vis.

Blev upphämtad med bil idag (riktig lyx), för att åka med basgruppen ut till Zanna. Vi skulle förbereda vår muntliga presentation idag och det gick faktiskt bättre än väntat. Powerpointen är fixad, riktglinjerna är klara och nu är det bara att försöka öva in lite grann. Stundtals kommer nervositeten, men det ska nog gå bra. Det är något som måste göras och det är bara att gå dit och köra.

Lyxade till det med pizza till lunch idag, man får faktiskt lyxa till det lite grann ibland. Det kommer definitivt inte att bli en vana, för jag har varit duktig att laga mat hittills, så det tänker jag fortsätta med. Man spanar betydligt mer pengar om man lagar mat och fixar matlåda till dagen efter, det är ett som är säkert.

Borde cykla och handla, men vet att Linnéa också behövde det, så jag ska nog vänta till hon kommer hem. Det betyder att tiden jag har nu, borde jag börja plugga på. Usch och fy. Man är typ redan less på att sitta och försöka banka in grejer i skallen, men det är bara att stå ut.

Nu ska jag göra en kopp te, slå upp böckerna och börja. Vi hörs kanske något sedan =) KRAM


Så jävla sugen på att bara fara iväg, vore sjukt skönt.

Snart god natt

Det är typ tusen tankar som gnager på i mitt huvud just nu. Förutom det tråkiga som jag har försökt att lära mig inför tentan ikväll, så är det väl 999 saker till. Jag kan inte sluta att bli så himla fascinerad över hur olika vi fungerar som människor.

Jag menar, bara för att jag tolkar något på ett visst sätt så betyder inte det att alla andra tolkar det på samma vis. Samtidigt är det kanske inte det enklaste att sätta sig in i andras funderingar och tankar heller, eftersom man då måste kunna förstå den andres tankesätt.

Alltså jag skulle kunna sitta här och skriva ner hur många rader som helst. Men känner inte att det är speciellt nödvändigt. Jag tror ändå inte att folk skulle tycka att det var jätteintressant läsning direkt.

Innan jag åkte upp hit till Umeå idag, kändes det riktigt jobbigt. Man grät en skvätt och kände att man inte ville åka. Direkt när jag satte mig i bilen och spände fast bältet, så var det som borta. I alla fall den där riktigt jobbiga känslan. Nog för att jag hellre hade stannat hemma än att åka hit, det kan jag faktiskt inte förneka. Jag mår så himla bra hemma med mina nära och kära.

Imorgon, liksom alla andra dagar här uppe, kommer jag att ha tankarna på mycket annat, vilket gör att dagarna här uppe går i vilket fall som helst. Man känner sig ändå lite bekväm med att vara här också, men det känns som att det är något som saknas - är alla där hemma.

Tror faktiskt att den här veckan kommer att springa förbi. Imorgon ska vi träffas med basgruppen och förbereda inför det muntliga seminariumet på tisdag och efter det är det plugg inför tentan som gäller. På tisdag går ju nästan hela dagen till att vara på universitetet och har man ork kvar måste man plugga efter det med. Hela onsdagen och torsdagen kommer att spenderas med huvudet djupt i böckerna och på fredag är det tenta.

Nu är det väl bara att hoppas att man kommer att vara lika ambitiös som man har planerat. Hur som helst så är jag faktiskt inte så jättenervös, det värsta man kan göra är att misslyckas och då får man fler försök.

Ska krypa ner i sängen nu och hoppas på att veckan går snabbt. Sov gott allihopa! :)

Söndag

Om en stund är det dags att bege sig till Umeå för ännu en pluggvecka. En rätt krävande vecka skulle jag tro, som kommer att innehålla en muntlig eximination på tisdag och tenta på fredag. Men eftersom vi inte har några föreläsningar nu så har man rätt mycket tid till att plugga. Måste försöka ta vara på den, även om man inte känner sig särskilt motiverad ännu.

Hur som helst så mår jag så himla bra när jag är hemma. Det är helt sjukt. Ändå när man kommer upp till Umeå så vänjer man sig på något vis och det funkar bra där också. Men det finns vissa tveksamheter, eller många, om jag ska vara riktigt ärlig. Men tiden visar alltid hur det ska bli, det brukar den.

Fick sms från mamma och pappa idag. De steker på playan i Turkiet! Jag är faktiskt rätt avundsjuk, men samtidigt unnar jag dem varje minut de får vara lediga också. Dröjer ju ett tag innan jag får träffa de igen, men den som väntar på något gott ni vet.

Nästa helg blir det förmodligen inte till att åka hem hit. Vi har ju tenta på fredagen och det lär ju bli tentafest och annat skoj då. Jag tror nog att det blir riktigt kul det också.

Nu ska jag ta och packa ihop det sista. Sen vara beredd på att åka. Ha det så himla bra!

Torsdag

De första jag vill ägna detta inlägg till är min basgrupp. Fy fasen vad ni har varit duktiga :D Så himla skönt att arbetet är inlämnat och klart. Nu är det bara att planera för det muntliga och börja plugga till tentan. Känns riktigt bra att det har gått så passa bra och det känns som att arbetet blev bra också.

Sedan vill jag bara säga att imorgon ska vi träffas med basgruppen igen och efter det bär det av hemåt. Ska bli riktigt skönt att åka hem över helgen, även fast mamma och pappa inte är hemma. Det har varit så himla bra helger, de helger som jag har varit hem, så jag hoppas på en lika bra nu igen.

Mamma och pappa åkte ju till Turkiet igår och jag är rätt avundsjuk. Hur som helst skulle jag också vilja åka. Det finns ju sina planer, men vi får se vad som går igenom av dessa. Time will tell som man brukar säga.

Jag blir påmind om hur bra min och min bästa väns resa till Turkiet var. Tror inte att jag har mått så himla gott en hel vecka i streck. Alla tror typ att vi är galna när vi säger att vi inte drack något under tiden vi var där, men det är faktiskt sant. Det var så skönt att bara vara borta, njuta av underbart väder och att inte behöva passa några tider alls. Längtar tillbaka rätt mycket när jag tänker på det.

Nu ska jag ta och äta. Sedan ska jag försöka att läsa lite innan det är dags för myskväll med idol. Vi hörs! :)


Härliga tider.

Onsdag

Igår var en riktigt hemsk dag. Vaknade när klockan ringde, men det var ju definitivt inte första gången jag vaknade. Natten till igår vaknade jag säkert varje timme. Ena stunden svettades jag och andra frös jag. Feber brukar man ju kalla det, vilket jag hatar. Jag blir så himla seg i hela kroppen av att ha feber och det tar så himla mycket på alla krafter, både fysiskt och psykiskt.

Övervägde faktiskt att stanna hemma från skolan men bestämde mig ändå för att gå. Satt på föreläsning mellan tio och tolv, åt lunch och sedan var det momentforum fram till klockan halv tre. Dagen slutade inte där utan fortsatte med basgruppsträff, som inte varade så länge, men vi kom fram till sakerna som skulle bli gjorda.

Jag var faktiskt ganska risig igårkväll, inte bara ganska heller. Hur som helst så ska jag kanske inte klaga, jag brukar inte vara sjuk så ofta, så det är väl inte konstigt att det slår till så pass rejält som det gör när jag väl blir sjuk. Så kvällen spenderades här hemma i lägenheten. Jag skrev lite grann till arbetet, men hur bra det blev vet jag inte riktigt, hjärnan hänger inte alltid med. Sedan kikade jag på idol och tog det lugnt.

I natt har jag fått sova rätt bra tror jag. Vaknade bara någon enstaka gång. Ställde klockan imorse för att se om man kanske kunde ta sig till skolan idag med, men icke. Jag känner verkligen att jag behövde den här dagen hemma, så kan jag förhoppningsvis gå till skolan imorgon, då vi måste lämna in grupparbetet. Tur att jag har en sån fantastisk basgrupp som ställer upp, jag är inte ett dugg orolig.

Har försökt att plugga lite idag. Bara för att man är hemma och sjuk kan man inte glömma bort allt annat. Det är faktiskt tenta nästa fredag, den 1/10, plus att vi ska lämna grupparbetet och ha muntligt seminarium innan dess. Det kommer nog att gå bra alltihop.

Nu ska jag läsa lite, vila och sedan försöka att fixa någon mat. Det är jobbigt när man inte är sugen på något.

Ha det bra allihopa! KRAM

Måndag

Vaknade upp igår med ont i halsen. Kände mig allmänt seg och hängig men framför allt verkligen grinig. Det var som att ingenting dög, nästan. Det finns alltid något som duger, men det var verkligen inte mycket igår om man säger så.

Hur som helst skulle jag börja 8.15 imorse. Sambon skulle också det, så jag bad henne säga till mig när hon klev upp, ifall inte jag skulle ha klivit upp före. Nog för att det aldrig händer, nästan ;) Så imorse när jag vaknade, kände jag mig ändå helt okej. Det var inte lika jobbigt som igår och jag åt frukost och tog mig till skolan. Väl i skolan gick föreläsningen också helt smärtfritt.

När lunchen dock skulle ätas kände man sig inte riktigt lika bra längre. Grupparbete på det och jag höll på att .. ja jag vet inte, en stund kändes det nästan som att jag skulle svimma. Allt bara snurrade och man var helt färdig. Men vi kom överens om det som skulle göras i gruppen och sedan begav vi oss hem. Väl hemma slocknade jag direkt, sov ett par timmar och har sedan dess också hunnit äta middag. Tacka vet jag mamma som skickade med matlådor, för idag hade jag nog inte orkat ställa mig och laga till något.

Nu ska jag försöka få ihop min del till grupparbetet. Har börjat och raderat säkert tio gånger redan, men till slut så kommer det nog att kännas som att det passar. Kanske behöver man sova på saken också och hoppas på en fräschare hjärna imorgon, men risken är ju att det blir tvärtom, att den inte alls är speciellt fräsch.

Hur som helst så kanske man ska ta en tripp hem i helgen ändå, även fast mamma och pappa är borta. Jag menar, vill jag åka hem så kan jag ju, så varför inte göra det då. Samtidigt så har jag väl inte riktigt bestämt mig för att jag ska hem i helgen, det kommer jag inte bestämma förrän vi är närmare helgen.

Det här inlägget blev säkert helt galet konstigt, men det får ni ta. Ska unna mig en påse popcorn nu, det går alltid ner. Sköt om er! KRAM


Min bästa vän - riktigt grym

Söndag

Återigen så har jag haft en otroligt skön helg hemma. Fick torsdagkväll, hela fredagen och lördagen samt nästan hela söndagen hemma, det var guld värt! Även fast jag var hemma förra helgen också så kändes det så himla bra att vara hemma den här helgen också.

Däremot kändes det inte lika lugnt att åka upp idag som det gjorde förra söndagen. Men det är ju så, man ska ha sina dåliga dagar också. Tiden får helt enkelt utvisa för mig vad som är rätt. Bara för att det en dag känns som att det verkligen tar emot så betyder ju inte det att det är helt fel. Vi får se helt enkelt, måste försöka slappna av och sen får tiden visa åt vilket håll det går.

Hur som helst ska jag slå mig ner framför tvn. Följa hur det går i valet, försöka göra lite plugg och sedan sova skapligt. Börjar klockan åtta imorgon, vilket inte känns allt för lockande. Har ganska ont i halsen och tror att jag har haft feber av och till idag. Det bästa för sjuka är ju sömn säger de, så det är väl bara bra att försöka sova mycket.

Det måste ha gått rätt galet till igår dock, med tanke på att jag är lite blåslagen på benet, men det är så det ska vara. Jag ska kanske inte klaga så mycket egentligen, jag slapp ju i alla fall testa på fritt fall till skillnad från vissa andra :D Det blev ju en riktigt lyckad kväll i alla fall :) Tack för det :)

Nu ska jag kila. Vi hörs! KRAM


Borta bra, hemma bäst?

Det är faktiskt sant. Hur mycket det än kan låta som en klyscha så är det faktiskt så att borta är bra men hemma är  bäst. Jag bor ju i Umeå nu. Det är väl egentligen vad man ska kalla hemma, men ändå så är det här hos mamma och pappa som jag fortfarande känner är riktigt hemma.

Jag kan inte beskriva den sköna känslan som jag kände när jag klev innanför dörren här hemma. Just för stunden känns det som att jag skulle kunna stanna kvar här, hela tiden nu. Det är så himla skönt att komma hem, andas ut och vara omgiven av dem som man älskar mest.

Visst kan jag tycka att det är riktigt kul att träffa nya människor. Jag har träffat en del i klassen som jag verkligen har fattat tycke för, men det kommer aldrig bli samma sak som med de här hemma. De har alltid sin egna speciella plats hos mig, utan dem skulle jag inte vara mig själv helt enkelt.

Det finns så himla mycket jag skulle vilja skriva ner. Hur många rader som helst om vad alla betyder för mig och hur mycket jag älsker er, allt sånt. Men samtidigt så vet jag, att ni vet, hur mycket ni betyder för mig. För er som däremot inte vet det än, så lovar jag att den dagen då ni också inser kommer så småningom.

Nu ska jag njuta av att krypa ner i min egen säng. Renbäddad och allt, det är inte fy skam. Sedan ska jag sova, drömma fina drömmar och vakna till en helt underbar dag imorgon. Det är väl inte för mycket begärt att önska det i alla fall? :) Ska försöka att ta vara på tiden här hemma så himla gott det går, på bästa sätt!

Vi hörs, ha det så bra :) KRAM


Avreagera sig lite

Jag har minsann lärt mig, säkert tusen gånger förut, att man ska göra det man tänker på en gång för att man kanske glömmer bort det sedan. Gör jag då det jag tänker? - Nej. Man blir så himla frustrerad. Kom hem för ett par timmar sedan, sätter mig vid datorn, lagar mat och allt sånt. När batteriet börjar ta slut och jag ska stoppa i batteriladdaren .. då har jag ingen laddare.

Många börjar säkert att skratta nu. Men det var faktiskt inte så himla kul att inse att man hade glömt den på universitetet i grupprummet som vi har suttit och jobbat i hela dagen idag. Vem som helst hade ju kunnat ta den liksom, fast det kanske inte är så många som skulle ha haft användning för den förstås.

Hur som helst var den kvar. Tur det i alla fall, för jag hade inte blivit på bättre humör om jag hade gett mig ut i spöregnet, kommit ner dit och insett att den faktiskt var borta. Tur i oturen kan man väl säga.

Nu är jag på pissigt jävla humör. Så ska ta och göra något annat ett tag, sedan ska jag unna mig och se på idol.

Ska bara avsluta med att säga att jag är riktigt nöjd över min basgrupp. Vi har jobbat på så bra idag!

Vi hörs. HEJ

Tisdag

Hej!

Snacka om att dagarna flyter på nu. Igår var det skola fram till tolv, därefter lunch och efter det grupparbete. Allt har flutit på bra, ända till vi skulle hitta de sista grejerna igår, då vi körde fast. Halv fem gav alla upp, då ingen energi fanns kvar. Bättre lycka nu ikväll kanske. Vi har ändå hunnit med oss rätt bra och vi har hela dagen på oss imorgon att jobba, så det kommer att gå hur bra som helst!

När jag skulle fara, eller jag kanske ska skriva flytta, upp hit till Umeå så oroade sig mamma nog över hur jag skulle klara av allt som hade med maten att göra. Jag är ingen storkock direkt, men det är mest för att jag inte tycker att det är speciellt roligt att laga mat. Sedan blir man ju såklart lite lat också.

Men nu har jag bestämt att jag ska laga mat och ha matlåda så mycket som det bara går. Har haft matlåda både igår och idag till lunchen och kommer även att ha en imorgon med. Så det flyter på! Nu har man faktiskt tid att ställa sig vid spisen när man kommer hem, utan att behöva känna att man inte hinner.

Så nu har jag precis gjort klart maten, ska äta upp den och sedan ska jag ta och göra det som ska göras i pluggväg. Efter det ska jag faktiskt unna mig att sätta mig framför tvn och se idol! Hade hoppats på att äta popcorn till det, men det verkar som att micron kanske inte vill samarbeta. Jag hoppas att det inte är nåt allvarligt fel på den, men det luktade lite bränt när jag skulle använda den tidigare. Annars får jag väl helt enkelt nöja mig med chips.

På torsdag far jag hem igen, känns skönt! Det är skönt att veta att man kan åka hem om man känner för det.

Nu ska jag äta, vi hörs! KRAM


Jag kan om jag vill!

Back in Umeå

Tja!

Kom tillbaka hit till Umeå för ungefär en timme sedan. Har haft en himla bra och mysig helg hemma i Härnösand, med mina nära och kära. Det känns som att man fick en ny energi av att vara hemma en helg för att sedan åka tillbaka hit. Just nu känner jag ett himla lugn i kroppen och det var inte alls lika jobbigt att åka hit som det gjorde förra gången. Helt enkelt sjukt bra alltså!

Funderar på att dra hem till helgen med. Varför inte utnyttja möjligheten när den finns liksom? Det är rätt skönt att kunna åka bil fram och tillbaka till Umeå istället för att behöva sätta sig på en buss. Dessutom spelar tjejerna sista matchen för säsongen och den spelas hemma, så det kan vara skönt att vara där då. Blir nog även en tur till Sundsvall också, för att göra diverse ärenden.

Imorgon åker mina jobbarkompisar på kick-off. Snacka om att det var något man hade sett fram emot, också får man helt enkelt inte följa nu. Hade väl kanske inte kunnat följa heller, det vet man ju inte, men det hade varit roligt! Hoppas att ni får sjukt roligt och ha roligt åt mig också!

Hm, vad ska man ta och kludda ner mer då. Tror faktiskt inte att jag har så mycket mer att skriva. Det blev inte så många rader idag. Men ska i alla fall passa på att tacka alla mina fina vänner för en sjukt kul kväll igår!

Nog om detta! Ikväll blir det till att handla lite och sedan blir det till att plugga. Har faktiskt hunnit med mig ganska bra ändå även fast jag var hemma, känns det som. Dessutom har jag en himla bra basgrupp, så tvivlar inte alls på att allt kommer att gå bra.

Gott folk! Ha det så himla bra, för det tänker jag ha! :)


Torsdag

God kväll!

Dagen idag började med en liten sovmorgon. Klockan tio skulle jag vara på universitetet för att möta upp min basgrupp. Låg dock och drog mig en stund, så det blev visst lite bråttom trots allt. Hur som helst hade jag packat ihop det mesta inför min hemresa redan igår, så det gick helt smärtfritt.

När basgruppen var samlad så påbörjade vi arbetet vi ska göra och lite andra viktiga saker. Efter det åt vi lunch och jag gick sedan för att ha ett möte med momentansvarige läraren och resterande basgruppssamordnare. Det gick bra och man har lite mer klarhet i hur allt fungerar, redan.

Vid tvåtiden bar det av hemåt, till Härnösand. Eller Härnösand, menar ju Älandsbro, men med tanke på att knappt ingen vet var Härnösand ligger så är det ju inte heller troligt att någon vet var Älandsbro ligger. Jag nöjer mig helt enkelt med att säga Härnösand.

Det var så otroligt skönt att kliva innanför dörren och träffa familjen och hunden såklart. Nog för att hon inte alls var lika sprallig som jag trodde att hon skulle vara, även fast hon var glad. Hon blev till och med gladare när min bästa vän klev innanför dörren några timmar senare.

Har hunnit med rätt mycket idag känns det som. Kommit igång med basgruppsarbetet, åkt hem hit, träffat familj och bästa vännen. Nu ska jag ta tag och läsa lite artiklar och sammanfatta lite. Fortsätter väl imorgon, så man slipper göra allt för mycket i helgen, då det är en massa annat inplanerat.

Helgen blir säkert hur bra som helst. Mycket mys och mycket underbara människor kommer den att bjuda på. Sedan på söndag eftermiddag bär det av till Umeå igen, för en ny skolvecka. Dröjer förmodligen inte länge innan jag kommer hem igen, det är så behändigt att det är folk från samma stad i min klass. Mycket behändigt.

Ska passa på att skriva hej till Josefin, Forsberg, för jag vet att du har kikat in. Hoppas att du har det bra i Umeå över helgen så ses vi till veckan, snart får du också åka hem =)

Vi hörs hörrni, sköt om er! KRAM


Onsdag

Tjena!

Igår träffades vi med klassen strax efter åtta för att sätta oss på bussen ut mot Tavelsjös lägergård. Väl framkommen packade vi in all mat som hade handlats och installerade oss i sovhuset.

Efter det började hela lägret. Med diverse övningar och en massa mat så har vi genomgått två väldigt givande dagar. Det var givande både för en själv som individ och för hela klassen. Man lärde känna en hel del och nu kan man till och med namnen på alla, tror jag i alla fall. Man är åtminstone mer framgångsrik nu än tidigare.

Jag tycker att det var ett riktigt härligt läger i alla fall. Det var skönt att komma bort från alla föreläsningar och skolmiljön för ett par dagar och bara ägna sig åt att försöka lära känna varandra. Man känner sig helt klart mer trygg nu än innan man for.

Imorgon är det basgruppsarbete som gäller. Efter det tar jag och åker hem till Härnösand. Ska bli skönt att träffa alla i familjen och vännerna. Längtar som en tok efter hunden med, ska bli kul att se hur hon reagerar när man kommer hem.

Nu ska jag ta och läsa lite artiklar till imorgon. Sedan packa ihop det sista. Vi hörs. Ha det bra!

Lördag

Det är någon som håller på att kommentera anonymt hela tiden. Frågan är ju vem det kan vara. För om man inte vågar skriva ut sitt namn kanske det har en anledning? Man har ju faktiskt sina aningar, men orkar inte bry mig egentligen.

Vaknat på fel sida? Tja, kanske det. Men om ungefär en timme ska jag bege mig till Ålidhem och möta upp mitt nollningsgrupp med faddrar. Det blir middag och sedan är det beräknad utgång. Det blir nog skojsigt.

Imorgon är man helt ledig. Det ska bli rätt skönt det också. Ska ta hand om lite tvätt etc. Läsa igenom lite text som ska vara läst. Det blir nog min söndag. Sen bara mysa ner sig i soffan och må gott. Prata med nära och kära hemma. Det blir nog en skön söndag!

Nu ska jag äta lite så hörs vi! KRAM

Saknar alla vänner och familj grymt mycket redan, men vi ses snart!

Fredag

Hej alla glada!

Nu har jag varit med om min livs första skolvecka på ett universitet. Det är många olika intryck som ska smältas och det är svårt att sätta ord på allt som har snurrar kring i huvudet under den här veckan. Det är förvirrat, kaosartat, spännande, intressand och massor av fler känslor som har känts under veckan.

För de som inte vet hur det är att plugga på universitet, så kan jag säga att det skiljer sig en aning om man jämför med gymnasiestudier. Det är mycket mer begrundat på eget ansvar, svårare att få tag på litteratur (eftersom man inte får dessa utdelade) etc. I början undrade man hur tusan man skulle klara av detta, men nu är man betydligt lugnare. Nu låter det kanske som att jag inte känner mig som en nybörjare fortfarande, efter en ynka vecka, men det gör jag, definitivt.

Vi fick reda på våra basgrupper för någon dag sedan. Jag är riktigt nöjd med min grupp. Gruppsamordnare blev jag ju också, vilket kändes lite konstigt. Men alla i gruppen kommer att vara gruppsamordnare någon gång, så det kanske bara är skönt att vara först ut. Dessutom hjälps alla åt och vi har ett gemensamt ansvar, så det känns bra.

På tisdag ska vi fara på internat också. Det kommer att innehålla en hel del övningar etc, plus övernattning till söndag. Alla kommer att vara ansvariga för olika områden, som min grupp har hand om middagen dag 1 osv. Jag tror att det kan bli roligt, man lär säkert känna varandra ännu bättre med.

Då kanske vi ska ta och prata om nollningen. Det har varit aktiviteter varenda kväll sedan i måndags. Det har varit väldigt roliga kvällar och man stöter ständigt på nya ansikten, vilket kanske inte är konstigt när vi är 97 stycken i klassen. Stod dock över nollningen i onsdagskväll, med tanke på att jag har varit och fortfarande är risigt, vilket gör att jag står över idag med och satsar på morgondagen istället. Alla faddrarna verkar helt underbara också, vilket också gör att det känns tryggt.

Mer än så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Det har varit fint väder här i Umeå stort sett varje dag. Ska fortsätta att vara sol ända fram till söndag, så det känns skönt. Dessutom ska jag väl passa på att skryta om att jag cyklar till skolan. De som känner mig vet att jag inte har cyklat på år och dagar, förutom när vi hade en cykeltur på idrotten för några år sedan. Jag har Maddes silvriga racer, som inte har någon växel dessvärre, men man trampar på. Så det har varit rätt ovant och jobbigt om jag får säga min mening, men det går bättre och bättre.

Helt underbar sambo har jag också. Linnéa är verkligen toppen! Jag är lyckligt lottad som får bo med henne. Det är så himla många som inte ens har någonstans att bo och jag har möjligheten att bo här liksom, det är helt fantastiskt.

Givetvis saknar jag er där hemma grymt mycket! Men det vet ni redan om och ni vet att jag kommer hem och hälsar på snart. Har ju sån himla tur att jag har en från Härnösand i min klass och basgrupp, som har bil och åker hem varje helg! Så man kan väl säga att jag kan komma hem i stort sett vilken helg jag vill, helt otroligt.

Till sist ska jag bara säga att jag längtar till Stockholm. Det kommer väl bli en resa dit inom snar framtid hoppas jag, det blir spännande!

Nu har ni fått läsa typ en hel uppsats, men då kan jag bara säga: skyll er själva och att det inte är något alls om man jämför med det jag har att läsa nu framöver. Skämt och sido, det är kul att ni är in och läser :)

Tackar även Laura för min nya design, den är jättefin!!


Vi hörs! Ha det bra! KRAM


Racern!

RSS 2.0